WE BUILD DENMARK

Danmarks klynge for byggeri og anlæg - WE BUILD DENMARK opnår Europæisk guld

Del

WE BUILD DENMARK er efter kun to år blevet certificeret til guld for fremragende klyngearbejde. Et kvalitetsstempel, som kun én anden erhvervsklynge inden for byggeriet blandt i alt 148 klynger fordelt over 20 lande har opnået. Dog er WE BUILD DENMARK den eneste af sin slags på dansk jord.

WE BUILD DENMARK sammen med ESCA-assessorer efter to døgn med revision af alle 31 parametre. Fra venstre mod højre: Marianne Meyer Jakobsen, Katrine Nygaard, Christina Melvang, Tor-Arne Bellika, Britt Sandvad, Christina Grann Myrdal, Kristina Deckers, Hedvig Spang-Hanssen og Jacob Lundgaard.
WE BUILD DENMARK sammen med ESCA-assessorer efter to døgn med revision af alle 31 parametre. Fra venstre mod højre: Marianne Meyer Jakobsen, Katrine Nygaard, Christina Melvang, Tor-Arne Bellika, Britt Sandvad, Christina Grann Myrdal, Kristina Deckers, Hedvig Spang-Hanssen og Jacob Lundgaard. Foto: WE BUILD DENMARK

I 2020 blev WE BUILD DENMARK udpeget til at være Danmarks innovationsmotor for bygge- og anlægsbranchen, når det handler om grøn og digital omstilling. Udpegningen stod Uddannelses- og Forskningsministeriet for i samarbejde med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Men i løbet af kun to år har WE BUILD DENMARK vist sit værd og er nu blevet belønnet internationalt for sin professionalisme af det europæiske sekretariat for klyngeanalyse, ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis).

Hvad betyder det for de danske virksomheder?
- Guldcertificeringen handler i høj grad om, at man som klyngeorganisation opnår en slags ISO 9000 certificering for klynger, og det kender mange af vores medlemmer til betydningen af, men også det store arbejde, der ligger bag. En certificering af denne kaliber giver os mulighed for i endnu højere grad at tiltrække innovationsmidler til Danmark og til branchen – ligesom det åbner op for en række internationale samarbejder, siger Christina Melvang, direktør i WE BUILD DENMARK.

Medlemskreds scorer grøn smiley
 I løbet af certificeringen er WE BUILD DENMARK blevet målt og vejet på baggrund af 31 parametre herunder antallet af dedikerede virksomheder, skræddersyede medlemstilbud og den geografiske koncentration af medlemmer. Parametre, hvor den unge organisation i alle kategorier er topscorer.

- WE BUILD DENMARK har bygge- og anlægsbranchens opbakning. Vi har en voksende medlemsskare med en god blanding af startups, mellemstore og store virksomheder, og virksomhederne er engagerede. Det er blot ét af resultaterne i den omfattende evaluering, og lige præcis dét resultat, er jeg særligt glad for, fordi vi netop er sat i verden for at hjælpe virksomhederne, siger Christina Melvang, direktør i WE BUILD DENMARK.

Bedre adgang til innovation og samarbejdspartnere
Med 34.000 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen og 192.000 ansatte er der stadig en del at gribe fat i. Hvis WE BUILD DENMARK skal forbedre sig yderligere, anbefaler ESCA den danske byggeklynge at gøre det nemmere for medlemsvirksomhederne at kommunikere med hinanden - også digitalt.

WE BUILD DENMARK’s netværksgrupper inden for bl.a. præfabrikation, byggematerialer og smarte byer, bygninger og infrastruktur fremhæves som gode eksempler på knudepunkter, hvor medlemmerne samles for at spille faglig bold med hinanden. Her kan de med fordel blive opdateret på markedstrends, få nye samarbejdspartnere, lufte nye projektideer og søge om midler til innovationssamarbejder. Netværk, som skal dyrkes og styrkes endnu mere på sigt.

For at fastholde bygge- og anlægssektoren som en styrkeposition kræver det mere innovation, og den nye guldstatus kan være med til at tiltrække flere midler til formålet. Udover det kræver det, at branchen engagerer sig yderligere gennem, samarbejder i/og med WE BUILD DENMARK og videninstitutioner, hvor der kan bygges bro mellem den viden der kommer fra forskningen og måden den anvendes i praksis.

FAKTA

  • Guldcertificering er et udtryk for, at en klyngeorganisation udviser fremragende ledelse. Det vil sige, at WE BUILD DENMARK har en stærk organisation, relevante ydelser, tæt kontakt til virksomheder og arbejder dedikeret på at udvikle organisationen mod et endnu højere niveau.
  • Der er over 1.300 certificerede klynger spredt over 45 lande, når man også medregner alle organisationer med bronze og sølv. Der i alt 11 guldklynger i Danmark.
  • Den spanske klyngeorganisation habic – Basque Hospitality, Wood & Design Cluster er den eneste anden guldcertificerede klynge indenfor kategorien ’byggeri’ udover WE BUILD DENMARK.
  • Certificeringen gælder til og med september 2025, og så skal WE BUILD DENMARK igennem en recertificering.


Læs mere her

Kontakter

Billeder

WE BUILD DENMARK sammen med ESCA-assessorer efter to døgn med revision af alle 31 parametre. Fra venstre mod højre: Marianne Meyer Jakobsen, Katrine Nygaard, Christina Melvang, Tor-Arne Bellika, Britt Sandvad, Christina Grann Myrdal, Kristina Deckers, Hedvig Spang-Hanssen og Jacob Lundgaard.
WE BUILD DENMARK sammen med ESCA-assessorer efter to døgn med revision af alle 31 parametre. Fra venstre mod højre: Marianne Meyer Jakobsen, Katrine Nygaard, Christina Melvang, Tor-Arne Bellika, Britt Sandvad, Christina Grann Myrdal, Kristina Deckers, Hedvig Spang-Hanssen og Jacob Lundgaard.
Download
CEO i WE BUILD DENMARK, Christina Melvang
CEO i WE BUILD DENMARK, Christina Melvang
Download

OM WE BUILD DENMARK

Danmarks klynge for byggeri og anlæg
WE BUILD DENMARK er innovationsmotoren, der driver den grønne og digitale omstilling i bygge- og anlægsbranchen.

Sammen med vores 300+ medlemmer bygger vi innovation. Vi faciliterer samarbejdsprojekter hvor virksomheder og videninstitutioner udvikler nye løsninger sammen, der gavner hele branchen.

Vi søger og henter innovationsmidler i Danmark og EU til projekter særligt inden for vores fokusområder:

  • Byggematerialer
  • Build 4.0
  • Intelligente bygninger og byer

WE BUILD DENMARK dækker hele Danmark med kontorer i København, Næstved, Rødby, Odense, Aarhus, Holstebro og Aalborg.

Læs mere på www.webuilddenmark.dk  

Følg pressemeddelelser fra WE BUILD DENMARK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WE BUILD DENMARK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye