Syddansk Universitet udnævner professor i medicinsk uddannelse
Lars Konge udnævnes til professor i Odense.
Kompetente medarbejdere er afgørende for et velfungerende sundhedsvæsen og der bruges løbende mange resurser på at uddanne læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Videnskabelig evidens er nødvendig for at gøre disse uddannelser så gode, effektive og sikre som muligt. Derfor har Syddansk Universitet (SDU) i samarbejde med Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus (OUH) netop oprettet en forskningsenhed for medicinsk uddannelse og ansat professor Lars Konge til at lede enheden.
Lars Konge er cand. med. fra Aarhus Universitet fra 2001 og blev speciallæge i thoraxkirurgi på Rigshospitalet i 2011. Han har en ph.d. i kompetencevurdering og hans primære forskningsområder er simulations-baseret træning og certificering af tekniske færdigheder. Som professor i medicinsk uddannelse på Københavns Universitet har Lars Konge opbygget en succesfuld forskningsenhed på Copenhagen Academy of Medical Education and Simulation (CAMES) og er en af verdens mest aktive forskere indenfor medicinsk uddannelse. Privat bor Lars Konge i Virum, er gift med Eva og sammen har de 5 piger i skolealderen.
Lars Konge: ”De seneste år har jeg nydt at være en del af det spirende forskningsmiljø indenfor medicinsk uddannelse på SDU og OUH og det er derfor med stor glæde jeg påtager mig rollen som professor på området. Jeg ser meget frem til at være med til at opbygge den nye forskningsenhed i tæt samarbejde med dygtige klinikere, uddannelsesfolk og en masse yngre forskere”.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Her scanner de børnene uden bedøvelse16.1.2025 14:35:27 CET | Pressemeddelelse
En lille brun trold ved navn Rumle er sammen med en app og et børnevenligt miljø omkring scanneren med til at gøre det muligt at MR-scanne selv små børn helt uden bedøvelse
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum