Rytmik, korsang og klasserumsledelse: Nye og kommende musiklærere fra hele landet til stor musikkonference i Silkeborg
Der er både dans, rytmik, korsang og klasserumsledelse på skoleskemaet, når nye og kommende musiklærere fra hele landet mødes til stor konference lørdag den 30. september på Læreruddannelsen i Silkeborg. Formålet er at klæde de unge musiklærere bedre på til faget for at undgå frafald.

”Spil dig ind i musikken”. Sådan lyder overskriften for dagens program, når mere end 50 nyuddannede musiklærere og musiklærerstuderende mødes til konference på Læreruddannelsen i Silkeborg lørdag den 30. september.
Her skal de klædes på til hverdagen som musiklærer – for musikfaget kan nemlig være et af de hårdere fag at undervise i.
”Vi bliver færre og færre musiklærere på landsplan, og det gør, at hverdagen som musiklærer kan føles mere udfordrende. For er man den eneste uddannede musiklærer på skolen, har man ikke nogen at sparre med fysisk, samtidigt med, at man har rigtig mange musiktimer. Og alle kan nok forestille sig, at sådan en musiktime kræver meget klasserumsledelse, hvis det skal fungere, så man er meget på. Derfor ser vi desværre også en del, der må droppe faget efter nogle år – og det er en skam. Så vi håber, vi kan være med til at klæde de nye og kommende musiklærere på og vise, at der er et stort netværk, man kan sparre med - og ikke mindst hvor skønt musikfaget er,” fortæller Bente Vestergaard, der er formand for det pædagogiske udvalg i Musiklærerforeningen, der står bag konferencen.
Særlig musikprofil i Silkeborg
Der er både dans, rytmik og masser af musik på programmet, når de nye og kommende musiklærere deltager i workshops om bl.a. bevægelse i undervisningen, stomp og bodypercussion (rytmik ved brug af kroppen og ting, der ikke er musikinstrumenter, red.) og musikundervisning for de mindste skolebørn.
Konferencen er den første af sin slags, og den afholdes på Læreruddannelsen i Silkeborg, fordi man her har helt særlig ekspertise i at uddanne musiklærere.
”Vi har en helt særlig Musik Pilot-profil på Læreruddannelsen i Silkeborg, som det eneste sted i landet, og derfor var det oplagt at valget faldt på os som konferencested. Og det falder rigtig godt i tråd med det, vi vil med musikfaget i læreruddannelsen, bl.a. have tæt kontakt med praksis og give de kommende musiklærere en masse inspiration med i rygsækken, så de føler sig kompetente til at gå ud og undervise i musikfaget,” fortæller Lone Sonne, der er lektor på Læreruddannelsen i Silkeborg.
Konferencen finder sted lørdag den 30. september fra kl. 11.00-18.00, og der er stadig ledige pladser.
Kontakter
Anne Rahbek Jung, kommunikationskonsulent, VIA. T: 8755 1521, E: rahb@via.dk
Billeder
Fakta om VIA University College:
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
- VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
- VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
VIA University College: Reformaftalen er et afgørende løft af professionsuddannelserne26.3.2025 15:35:48 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale om de erhvervs- og professionsrettede uddannelser vil styrke både uddannelser og karriereveje for de professionsuddannede i Danmark og har potentialet til at gøre uddannelserne mere populære blandt kommende generationer. Det mener rektor i VIA, Gitte Sommer Harrits.
VIA venter flere studerende med kommende reform af professionsuddannelserne15.3.2025 14:07:33 CET | Pressemeddelelse
I år har VIA modtaget 9.533 kvote 2-ansøgninger til sine uddannelser i Region Midtjylland, hvilket er en mindre fremgang i forhold til sidste år. VIAs rektor forventer, at den kommende reform af professionsuddannelserne fremover vil få flere til at uddanne sig til blandt andet sygeplejerske og pædagog.
Fire kommuner går sammen med VIA University College om ny, skolebaseret læreruddannelse i Skive.3.2.2025 09:53:21 CET | Pressemeddelelse
Viborg, Thisted, Morsø og Skive kommuner er blevet enige om hver at oprette 4 nye lærerstillinger til en skolebaseret læreruddannelse på VIAs læreruddannelse i Skive. Med de nye uddannelsesstillinger håber kommunerne på at rekruttere og fastholde flere studerende til uddannelsen og mindske antallet af ikke-uddannede lærere på deres skoler.
National pris til VIA-vejleder fra Viborg3.2.2025 08:34:54 CET | Pressemeddelelse
Hun har bidraget til stærkere studiestart og bedre studiemiljø for de studerende på The Animation Workshop i Viborg – og for den indsats får Sofie Krogh Appel den nationale pris, Vejlederprisen 2025.
I tvivl om uddannelse? Kom på besøg hos VIA i Aarhus til u-days30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan er hverdagen på studiet? Hvordan foregår praktikken? Hvad er en professionsbachelor egentlig? Dét og mange andre spørgsmål kan uddannelsessøgende få svar på til åbent hus på VIAs adresser i Aarhus 20.-22. februar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum