Dantaxi 4x48 A/S

Et tilfældigt møde kan ændre alt: Dantaxi efterlyser din bedste taxioplevelse

Del

En af efterårets store filmoplevelser i biografen bliver uden tvivl Madeleines Paris, der er instrueret af franskmanden Christian Carion, der tidligere har stået bag den Oscar-nominerede film Joyeux Noël.

I Madeleines Paris ringer den 92-årige Madeleine efter en taxi, som skal bringe hende til det alderdomshjem, hvor hun skal flytte hen. Taxichaufføren Charles kører Madeleine forbi de steder i Paris, der har haft betydning for hendes liv. I forbindelse med filmens premiere i danske biografer efterlyser taxiselskabet Dantaxi de bedste og mest specielle taxioplevelser.

Christian Carion har instrueret Madeleines Paris. Her er han foran en taxi i Danmark.
Christian Carion har instrueret Madeleines Paris. Her er han foran en taxi i Danmark. Dantaxi pressefotos

Christian Carion's nyeste film, Madeleines Paris, handler om den 92-årige Madeleine, som skal flytte på alderdomshjem, og hendes møde med taxachaufføren Charles, der skal bringe hende derhen. På vej til alderdomshjemmet accepterer Charles at køre Madeleine forbi alle de steder, der har haft en stor betydning for hendes liv, og der udspiller sig en særlig og livsændrende venskabsoplevelse. Filmen er en fortælling om et unikt venskab, der med latter og charme går lige i hjertet.

Taxiselskab efterlyser anderledes taxioplevelser

I forbindelse med filmens premiere i danske biografer den 28. september efterlyser taxaselskabet Dantaxi de bedste og mest specielle taxioplevelser fra danskerne. Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg, forklarer hvorfor, at selskabet gerne vil have de anderledes taxihistorier frem i dagens lys:

- Det som filmen så smukt fortæller os er, hvor fantastisk et rum en taxi er. Det er langt fra altid, vi hører om det, og derfor synes vi, at Madeleines Paris er en virkelig god anledning til at få danskerne til at fortælle os om deres bedste oplevelser i en taxi. Måske en oplevelse, der ligesom i filmen, er med til at ændre ens liv, siger Vibeke Wolfsberg.

null
De altovervejende hovedroller i Madeleines Paris spilles af Line Renaud og Dany Boon – men Paris og ikke mindst en parisisk taxi indgår som to meget vigtige elementer.

Filmens instruktør: "Taxituren er et menneskeligt møde, der nogle gange kan ændre alt"

Filmens franske instruktør, Christian Carion, har netop besøgt Danmark, og fik i den forbindelse blandt andet lejlighed til at køre i en dansk taxi. Christian Carion er optaget af taxien som et helt særligt sted, hvilket kommer til udtryk i hans nyeste film:

- Jeg kører ofte taxi i Paris, og for mig er det at køre taxi et helt specielt øjeblik. Der er ikke så mange tidspunkter på dagen, hvor du i ro og mag har mulighed for at tale med et fremmed menneske helt uden forpligtelser. Måske er det lige præcis derfor, at du i mødet med en taxichauffør tør dele ting, du ikke har fortalt andre, fordi du ved, at når turen er slut, går dagen videre. For mig er taxituren ikke bare en måde at rejse på, det er et menneskeligt møde, der nogle gange kan ændre alt, siger Christian Carion.

Det er disse særlige øjeblikke, taxiselskabet håber, at danskerne vil fortælle mere om. Derfor udlodder de I samarbejde med den danske distributør Angel Films et antal billetter til ”Madeleines Paris”.

Skriv til Dantaxi om din særlige taxioplevelse

Alt hvad man skal gøre, er at skrive et par linjer på Dantaxis Facebook eller Instagram profiler om ens helt særlige taxioplevelse  - gerne under hashtagget #minbedstetaxatur. Så har man chancen for at vinde to billetter til filmen. Konkurrencen gælder i hele landet til alle biografer, hvor filmen vises.

Premiere den 28. september

Filmen har premiere den 28. september i biografer over hele landet. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

De altovervejende hovedroller i Madeleines Paris spilles af Line Renaud og Dany Boon – men Paris og ikke mindst en parisisk taxi indgår som to meget vigtige elementer.
De altovervejende hovedroller i Madeleines Paris spilles af Line Renaud og Dany Boon – men Paris og ikke mindst en parisisk taxi indgår som to meget vigtige elementer.
Download
Christian Carion: "For mig er taxaturen ikke bare en måde at rejse på, det er et menneskeligt møde, der nogle gange kan ændre alt."
Christian Carion: "For mig er taxaturen ikke bare en måde at rejse på, det er et menneskeligt møde, der nogle gange kan ændre alt."
Download
Christian Carion har instrueret Madeleines Paris. Her er han på besøg i Danmark.
Christian Carion har instrueret Madeleines Paris. Her er han på besøg i Danmark.
Download
Christian Carion på besøg i Danmark. Her på taxitur med chaufføren Ulrik Marker fra Dantaxi.
Christian Carion på besøg i Danmark. Her på taxitur med chaufføren Ulrik Marker fra Dantaxi.
Download
En Dantaxi foran bio.
En Dantaxi foran bio.
Download

Links

Om Dantaxi

• På landsplan er Dantaxi Danmarks største taxiselskab med 1.900 taxier tilsluttet.

• Med cirka 530 el-taxier (nul-emission) er Dantaxi et af de førerende taxiselskaber indenfor grøn omstilling.

• Dantaxi kan bestilles på tlf. 48 48 48 48 eller med Dantaxis landsdækkende app.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Esbjerg i front med elektriske taxier15.5.2024 07:19:22 CEST | Pressemeddelelse

Det er to år siden, at taxiselskabet Dantaxi kom til Esbjerg, og siden lanceringen har de lokale vognmænd fra selskabet haft fuld fart på – ikke mindst med at sætte strøm til taxa’erne. Udviklingen er gået så stærkt, at der nu bare er en enkelt af de gammeldags almindelige dieseltaxaer tilbage blandt selskabets vogne i byen. Den resterende del består af cirka 50% elbiler suppleret med et antal plug-in hybrider og to store vogne.

Partytaxaer er populære i Region Hovedstaden: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi steget med 20%. Hovedparten af selskabets partytaxaer kører i Københavnsområdet, og selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer.

Populære partytaxaer: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:03:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi, der er Danmarks største taxaselskab, steget med 20%. Selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye