Ishøj Kommune

Ishøj-elever besøgte verdens første grønne containerskib

Del

Skoleelever fra Strandgårdskolen i Ishøj var tirsdag den 19. september inviteret ombord på Laura Mærsk, der er verdens første methanol-drevne containerskib

Foto: Engineer the Future

45 skoleelever fra Strandgårdskolen var tirsdag den 19. september på et ekstraordinært skolebesøg. De var inviteret ombord på Laura Mærsk – verdens første grønne containerskib - der sejler på methanol. 

Her fik eleverne fra 5.- 10. klassetrin en helt særlig oplevelse. De blev nemlig lukket ind i maskinrummet på skibet. En oplevelse, som efterfølgende har gjort stort indtryk på eleverne.

"Det var en flot udsigt fra toppen af skibet, som man kalder Monkey-Island," siger Gerald Cabiles fra 8. klasse, og for Courteney Fola fra 5. klasse gjorde skibets størrelse på flere etager indtryk.

"Det var spændende at se, hvor stort skibet egentligt var. Og jeg vidste slet ikke, at man skulle sejle i så lang tid ad gangen. De skulle rejse i 10 uger og sove på skibet," fortæller hun.

Eleverne lærer at løse udfordringer 

Ishøjs elever var inviteret på besøg hos Mærsk som led i skolernes arbejde med engineering i naturfag. Et samarbejde som Ishøjs skoler har med Engineer the Future.

Arbejdet med engineering i naturfag giver eleverne praktisk erfaring i at arbejde undersøgende og kreativt med at finde løsninger på små og store udfordringer i hverdagen. 

Derfor var besøget på Mærsk-skibet også en kombination af oplevelser og læringsmiljø, hvor eleverne skulle løse forskellige opgaver omkring CO2-aftryk og grøn energi.

”Jeg lærte en masse om Mærsk og containerskibe, og om grønt brændstof," fortæller Loran Ücler fra 8. klasse, som også synes, at det var en sjov oplevelse.

Vigtigt at få virkeligheden ind i skolen

Når Mærsk åbner døren for Ishøjs elever med oplevelser og et læringsmiljø, så har det ifølge formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Kasper Bjering Søby Jensen, en stor værdi i forhold til elevernes dannelse og læring, samt drømme for fremtiden.

“Skolen skal tale til alle børn. Derfor er det vigtigt at få virkeligheden ind i skolen, og skolen ud i virkeligheden. De unge skal se, at en bæredygtig fremtid først og fremmest bygges af dygtige mennesker - med kloge hoveder og kloge hænder. Som udvalgsformand er jeg så stolt hver gang, vi kan vise vores dygtige elever til omverdenen,” siger Kasper Bjering Søby Jensen.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye