By-, Land og Kirkeministeriet

Provst fra landdistrikterne indleder Folketingets åbning med gudstjeneste

Del

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre, folketingsmedlemmerne, ansatte i Folketinget m.fl. deltager.

Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti forestår årets åbningsgudstjeneste i Folketinget.
Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti forestår årets åbningsgudstjeneste i Folketinget.

Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti har takket ja til at forestå gudstjenesten i året, hvor folkekirken markerer 75-året for, at de første kvindelige præster blev ordineret i Danmark.

Og det glæder kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm.

”Christina Rygaard Kristiansen er en stærk stemme i debatten om folkekirken i Danmarks landdistrikter og en fortaler for styrken i fællesskabet i vores lokalsamfund.”

Gudstjeneste er åben for offentligheden og kirkegængerne kan vente sig en prædiken, der har fokus på de muligheder evangeliet altid åbner for den enkelte og for fællesskabet, uanset hvilke udfordringer vi står i, personligt og sammen, når vi under Guds velsignelse er i færd med at forme fremtiden.

”Evangeliet handler altid om hvad Gud vil med os, her hvor vi er, lige nu. Vi udfordres fordi vi ofte er langt mere komfortable med tanken om, hvad vi vil med Gud. Prædikenens opgave er at tale om, hvem vi er i mødet med Jesus Kristus på en måde så den fred og frisættelse, som Jesus Kristus skænker os i sit ord, gennemgribende forstyrrer os i vores vanetænkning og daglige gøremål”, siger provst Christina Rygaard Kristiansen.

Ifølge Grundloven skal Folketinget hvert år åbnes den første tirsdag i oktober. Det markerer begyndelsen på et nyt folketingsår.

Der har været afholdt godt 170 åbningsgudstjenester siden Rigsdagen indledte sit første møde i januar 1850 med en ekstraordinær gudstjeneste i Slotskirken.

Alle pressehenvendelser bedes rettet til:

Presserådgiver Camilla Stokholm Glargaard Tlf. 23 41 08 11 

Presserådgiver Peter Naegeli Arnhild Tlf. 61 93 16 11

Eller på mail: km-presse@km.dk

Kontakter

Om Kirkeministeriet

Kirkeministeriet er bindeleddet mellem stat og kirke og samarbejder med folkekirken om at udvikle en nutidig kirke.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

723.943 kroner til istandsættelse af kirke på Lolland30.4.2024 14:46:36 CEST | Pressemeddelelse

Minister for byer og landdistrikter og kirkeminister Morten Dahlin har besluttet, at Stokkemarke kirke på Lolland får tildelt 723.943 kroner fra puljen for 2024 i ministeriets kirkeistandsættelsesordning. Puljen giver mulighed for at få tilskud til at vedligeholde og istandsætte særligt bevaringsværdige kirker. Kirkeminister Morten Dahlin siger: ”Det er glædeligt, at Stokkemarke kirke på Lolland kan få glæde af ordningen. Danmarks gamle kirker er en vigtig del af landets kulturarv. Vi møder dem, når vi bevæger os rundt i det danske land, og de er vigtige fortsat at vedligeholde og istandsætte, så vi passer på og bevarer vores fælles historie til glæde og gavn for os alle og for kommende generationer.” 16 kirker får i år tilskud fra kirkeistandsættelsesordningen. De øvrige 15 modtagere er placeret over det meste af landet; en kirke på Ærø, to kirker på Fyn, syv kirker i Sydjylland og fem kirker i Midt- og Vestjylland. Nationalmuseet har vurderet de 16 kirkeistandsættelsesprojekter er st

4,3 millioner kroner til istandsættelse af kirker i Midt- og Vestjylland30.4.2024 14:44:15 CEST | Pressemeddelelse

Minister for byer og landdistrikter og kirkeminister Morten Dahlin har besluttet, at fem kirker i Midt- og Vestjylland får tildelt 4,3 millioner kroner fra puljen for 2024 i ministeriets kirkeistandsættelsesordning. Puljen giver mulighed for at få tilskud til at vedligeholde og istandsætte særligt bevaringsværdige kirker. Kirkeminister Morten Dahlin siger: ”Det er glædeligt, at fem kirker i Vestjylland kan få glæde af ordningen. Danmarks gamle kirker er en vigtig del af landets kulturarv. Vi møder dem, når vi bevæger os rundt i det danske land, og de er vigtige fortsat at vedligeholde og istandsætte, så vi passer på og bevarer vores fælles historie til glæde og gavn for os alle og for kommende generationer.” 16 kirker får i år tilskud fra kirkeistandsættelsesordningen. Ringkøbing kirke er den kirke ud af de fem kirker i Midt- og Vestjylland, som i år modtager flest penge med et tilskud på 1,4 mio. kr. De øvrige 11 modtagere er placeret over det meste af landet; en kirke på Lolland, en

1,9 millioner kroner til istandsættelse af kirker på Fyn og Ærø30.4.2024 14:40:27 CEST | Pressemeddelelse

Minister for byer og landdistrikter og kirkeminister Morten Dahlin har besluttet, at tre kirker på Fyn og Ærø får tildelt 1,8 millioner kroner fra puljen for 2024 i ministeriets kirkeistandsættelsesordning. Puljen giver mulighed for at få tilskud til at vedligeholde og istandsætte særligt bevaringsværdige kirker. Kirkeminister Morten Dahlin siger: ”Det er glædeligt, at tre kirker på Fyn og Ærø kan få glæde af ordningen. Danmarks gamle kirker er en vigtig del af landets kulturarv. Vi møder dem, når vi bevæger os rundt i det danske land, og de er vigtige fortsat at vedligeholde og istandsætte, så vi passer på og bevarer vores fælles historie til glæde og gavn for os alle og for kommende generationer.” 16 kirker får i år tilskud fra kirkeistandsættelsesordningen. Kværndrup kirke på Fyn er den kirke ud af de tre kirker på Fyn og Ærø, som i år modtager flest penge med et tilskud på 1,1 mio. kr. De øvrige 13 modtagere er placeret over det meste af landet; en kirke på Lolland, syv kirker i Sy

7,9 millioner kroner til istandsættelse af kirker i Sydjylland30.4.2024 14:36:32 CEST | Pressemeddelelse

Minister for byer og landdistrikter og kirkeminister Morten Dahlin har besluttet, at syv kirker i Sydjylland får tildelt 7,8 millioner kroner fra puljen for 2024 i ministeriets kirkeistandsættelsesordning. Puljen giver mulighed for at få tilskud til at vedligeholde og istandsætte særligt bevaringsværdige kirker. Kirkeminister Morten Dahlin siger: ”Det er glædeligt, at syv kirker i Sydjylland kan få glæde af ordningen. Danmarks gamle kirker er en vigtig del af landets kulturarv. Vi møder dem, når vi bevæger os rundt i det danske land, og de er vigtige fortsat at vedligeholde og istandsætte, så vi passer på og bevarer vores fælles historie til glæde og gavn for os alle og for kommende generationer.” 16 kirker får i år tilskud fra kirkeistandsættelsesordningen. Zions Kirke i Esbjerg er den kirke ud af de syv kirker i Sydjylland, som i år modtager flest penge med et tilskud på 3,5 mio. kr. De øvrige ni modtagere er placeret over det meste af landet; en kirke på Lolland, en anden kirke på Æ

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye