SOS International

Nu er det sæson for seniorrejser: Her sker skaderne

Del

Mens mange danskere er tilbage i hverdagens rutiner med arbejde og skole, er efteråret højsæson for seniorrejser og derfor også den tid på året, hvor flest seniorer (60+) får brug for assistance på ferien.

Foto: Lucas Cleutjens / Unsplash
Foto: Lucas Cleutjens / Unsplash

Sæsonen for seniorrejser er over os. Mens børnefamilierne, der normalt fylder ferielandet i juli og de øvrige store skoleferier, passer hverdagen derhjemme, så pakker de ældre rejsende kufferten og rejser sydpå i efteråret.

I 2022 udgjorde skadelidte over 60 år 25 procent af det samlede antal nordiske sager på alarmcentralen for rejseassistance hos SOS International. Og september 2022 var den måned, hvor flest seniorer blev syge eller kom til skade på ferien.

Spanien er topscorer
Rigtig mange seniorer vælger Gran Canaria eller andre dele af Spanien som rejsedestination. I 2022 kom 23,8 % af alle skader blandt de danske 60+ rejsende fra Spanien.

De fem hyppigste skadelande for de ældre er:

 1. Spanien 23,8%
 2. Tyrkiet 9,6%
 3. Grækenland 9,0%
 4. Italien 6,4%
 5. Thailand 5,8%

Tjek dine forsikringer hjemmefra
Det kan være svært at planlægge sig ud af tilskadekomster eller sygdom på ferien. Men god forberedelse hjemmefra kan forebygge mange frustrationer, hvis uheldet er ude.

SOS International opfordrer til, at man sikrer sig, at det blå EU-sygesikringskort er gyldigt, og at man læser sin rejseforsikring grundigt igennem.

- Det er desværre ikke alle, der er opmærksomme på, at rejseforsikringen typisk har en varighed på 30 – 60 dage, alt efter produkt. Nogle seniorer er væk i længere tid ad gangen, og det kan være en ubehagelig overraskelse, hvis det viser sig, at forsikringen ikke længere dækker, når man får brug for den, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør for Travelcare hos SOS International.

Derudover er det værd at være opmærksom på, at en rejseforsikring dækker akut opstået sygdom. Hvis man har en eller flere kroniske sygdomme, vil en medicinsk forhåndsvurdering i mange tilfælde være en god foranstaltning.

Gode råd til seniorferien

 • Hav nummeret til alarmcentralen skrevet ned eller kodet ind i telefonen hjemmefra
 • Husk eventuel medicin og medicinpas
 • Hvis du har en kronisk lidelse eller flere, er under udredning eller venter på det, anbefales det at du får foretaget en medicinsk forhåndsvurdering. Se mere her
 • En aktiv ferie er godt, men husk at lytte til din krop
 • Drik ikke vand fra vandhanen, medmindre du ved, at din mave kan tåle det
 • Pas på solen. Brug solbeskyttelse og ophold dig i skyggen mellem kl. 12-15
 • Vær opmærksom på, hvad du spiser. Stegt og kogt mad mindsker risikoen for maveinfektioner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mens børnefamilierne er tilbage i rutinerne med arbejde og skole, pakker mange seniorer kufferten og drager sydpå. Foto: Lucas Cleutjens / Unsplash
Mens børnefamilierne er tilbage i rutinerne med arbejde og skole, pakker mange seniorer kufferten og drager sydpå. Foto: Lucas Cleutjens / Unsplash
Download
Når det bliver mørkere og koldere i Danmark rejser den ældre del af befolkningen mod varmere himmelstrøg.
Når det bliver mørkere og koldere i Danmark rejser den ældre del af befolkningen mod varmere himmelstrøg.
Download

Links

Om SOS International

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance og vejhjælp. 

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. 

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye