Danske Regioner

Regionernes budgetaftaler er i hus

Del

Alle fem regioner har nu budgetaftale på plads for 2024. Regionerne holder rammen som er aftalt med regeringen.

I alle fem regioner er der nu indgået brede budgetforlig for 2024, som sætter rammerne for bl.a. driften af sygehuse og psykiatri samt kollektiv trafik, grøn omstilling og indsatser mod PFAS-forurening. 

Budgetterne bærer præg af, at regionerne har taget ansvar og foretaget de nødvendige prioriteringer for at få enderne til at mødes inden for de rammer, som blev aftalt med regeringen i regionernes økonomiaftale.

Det har blandt andet været nødvendigt at tage højde for stigende udgifter på praksisområdet dvs. inden for almen praksis og speciallægepraksis. Der er ligeledes afsat penge til de stigende udgifter til tilskudsmedicin. Samtidig gennemføres der administrative besparelser i regionerne i forlængelse af økonomiaftalen for 2024, som forudsætter, at regionerne sparer 300 mio. kr. på administrative opgaver.

Aftalerne i regionerne slår fast, at der prioriteres penge til at styrke kapaciteten på de offentlige sygehuse med henblik på fortsat at forkorte ventetider og afvikle det behandlingsefterslæb, som opbyggede sig i årene under Covid-19 pandemien. Regionerne har ligeledes fokus på initiativer, der understøtter rekruttering og fastholdelse samt bedre arbejdstilrettelæggelse på hospitalerne.

Regionerne har desuden prioriteret penge til kræftområdet, hvortil der er øremærket midler som led i regeringens sundhedspakke.

Nøgleord

Kontakter

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum