Danmarks bedste kantine ligger i København og bliver hyldet på Fødevaredagen
Fødevaredagen samler landets gastronomiske ildsjæle for 10. gang og hylder de allerbedste. I år går den prestigefyldte Kantinepris til Stefan Hansen og hans team fra kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i København.
Kantineprisen uddeles hvert år til landets bedste kantine. I år er det kantinen hos Gorrissen Federspiel, der kan kalde sig for vinder af prisen, der er blevet uddelt siden 2003.
Køkkenchef Stefan Hansen og hans team, udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser. Man bruger desuden en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og derfor har kantinen også Det Økologiske Spisemærke i sølv.
- Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der har økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk, siger Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team, der konstant begejstrer og udfordrer deres kantinegæster kulinarisk.
- Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ”rigtig” beslutninger vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det, siger Stefan Hansen.
Kantineprisen 2023 bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Det store fokus på landets mange kantiner er ingen tilfældighed, fortæller Mette Gammicchia.
- Der serveres enormt mange måltider i kantinerne landet over. De udgør en meget større del af danskernes kost, end mange måske tænker over. Derfor er det også afgørende, at kosten er sund, ernæringsrigtig og indbydende. At få serveret god mad på arbejdspladsen kan inspirere os til at tage de gode vaner med hjem,” siger hun.
Kantineprisen rykker op i toppen af dansk gastronomi
Kantineprisen er prestigefuld, fordi de nominerede er blandt de ypperste kantinefolk i Danmark. Som noget nyt i år, har de nominerede været til Cook-off ved nordens største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Netop Cook-off præstationerne ved Sol over Gudhjem har udgjort 20 % af den samlede vurdering, i kampen om Kantineprisen 2023. Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede.
- Fælles for de nominerede er, at de alle er dygtige håndværkere med fagligstolthed og en stor arbejdsglæde, som smitter af på deres gæster. Kantinerne har alle et stort fokus på bæredygtighed uden at gå på kompromis med madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, siger Mette Gammicchia.
De nominerede til Kantineprisen 2023 var:
- Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S
- Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen
- Stefan Hansen og team, Gorrissen Federspiel, København
Kantineprisen er finansieret af Fonden for økologisk landbrug
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkKristian Ploug GrutJurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen
Tlf:30637372krpg@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Jernmangel: En global udfordring15.10.2024 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I uge 42 markeres World Iron Awareness Week, hvor der sættes ekstra fokus på det essentielle mineral, jern. Jernmangel er den mest udbredte mangelsygdom på verdensplan, og den rammer særligt sårbare grupper. Heldigvis findes der flere måder at forebygge jernmangel på.
Søren Søndergaard: Brakkrav er et unødvendigt selvmål af regeringen4.10.2024 07:06:08 CEST | Pressemeddelelse
4 pct.-brakkravet kommer danske landmænd nu også til at lide under i 2025. Som de eneste i hele EU. Jeppe Bruus, minister for grøn trepart, siger til LandbrugsAvisen: Regeringen besluttede tilbage i juni at spørge EU-Kommissionen om muligheden for at videreføre brakkravet og drøftede det efterfølgende med forligskredsen bag landbrugsaftalen. Det svarede Kommissionen ja til. Regeringen har orienteret forligspartierne om, at brakkravet videreføres i 2025. Jeg mener, at vi fra 2026 bør gå nye veje, så vi målretter arealomlægningen jf. intentionerne i den grønne trepart. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der tale om et unødvendigt selvmål af regeringen med mærkbare konsekvenser for både landbruget og omgivelserne. Det giver absolut ingen mening. Det er et klasseeksempel på alt det, vi skal undgå i fremtiden: Unødigt bureaukrati og midlertidig braklægning, der bremser landmændene i at bruge de selv samme jorde til fødevareproduktion eller - paradoksalt nok - til tiltag, der rent faktisk ville
Danmark kan nå genberegnede kvælstofmål med grøn trepartsaftale24.9.2024 14:30:15 CEST | Pressemeddelelse
De genberegnede kvælstofmål ligger nu klar. Dem kan vi nu komme i gang med at realisere ved at implementere den grønne trepartsaftales ambitiøse planer for miljøindsatser. Der er dog fortsat store faglige usikkerheder om reduktionsmålene flere steder i landet. Det mener Landbrug & Fødevarer. "Med genberegningen, også kendt som ”second opinion”, har vi et stærkere fagligt grundlag at fortsætte arbejdet for vandmiljøet på, og fundamentet for det kommende genbesøg af landbrugsaftalen er styrket. Landbrug & Fødevarer og dansk landbrug vil gøre alt, hvad vi kan, for at reduktionsmålene nås. Implementering af aftalen i den grønne trepart er afgørende i den proces," siger Anders Panum Jensen, miljødirektør i Landbrug & Fødevarer. Landbrug & Fødevarer er dog stadig meget kritiske over for reduktionsmålene i dele af landet, som mange steder vil kunne få meget negative konsekvenser for landbrugsproduktionen. Flere steder er der fortsat usikkerhed om data og beregninger bag reduktionsmålene. Usik
85.000 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget16.9.2024 13:41:12 CEST | Pressemeddelelse
Der blev sparket traktordæk, klappet kalve, set på grise og vist eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima, da 85.335 danskere brugte en solrig søndag på at tage til Åbent Landbrug.
Familiedag på landet: Udforsk livet i dansk landbrug11.9.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Klap en ko, hør en gris grynte, sid i en traktor og bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til gratis familiedag på landet søndag den 15. september.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum