Landbrug & FødevarerLandbrug & Fødevarer

Danmarks bedste kantine ligger i København og bliver hyldet på Fødevaredagen

Del

Fødevaredagen samler landets gastronomiske ildsjæle for 10. gang og hylder de allerbedste. I år går den prestigefyldte Kantinepris til Stefan Hansen og hans team fra kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i København.

Stefan Hansen (midt) og team fra Gorrissen Federspiel blev kåret som årets vinder af Landbrug & Fødevarers Kantinepris 2023 på Fødevaredagen. Den traditionsrige pris blev overrakt af Landbrug & Fødevarers direktør Flemming Nør-Pedersen (tv) og Markedschef Mette Gammicchia (th).
Stefan Hansen (midt) og team fra Gorrissen Federspiel blev kåret som årets vinder af Landbrug & Fødevarers Kantinepris 2023 på Fødevaredagen. Den traditionsrige pris blev overrakt af Landbrug & Fødevarers direktør Flemming Nør-Pedersen (tv) og Markedschef Mette Gammicchia (th).

Kantineprisen uddeles hvert år til landets bedste kantine. I år er det kantinen hos Gorrissen Federspiel, der kan kalde sig for vinder af prisen, der er blevet uddelt siden 2003.

Køkkenchef Stefan Hansen og hans team, udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser. Man bruger desuden en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og derfor har kantinen også Det Økologiske Spisemærke i sølv.

- Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der har økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk, siger Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team, der konstant begejstrer og udfordrer deres kantinegæster kulinarisk.

- Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ”rigtig” beslutninger vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det, siger Stefan Hansen.

Kantineprisen 2023 bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Det store fokus på landets mange kantiner er ingen tilfældighed, fortæller Mette Gammicchia.

- Der serveres enormt mange måltider i kantinerne landet over. De udgør en meget større del af danskernes kost, end mange måske tænker over. Derfor er det også afgørende, at kosten er sund, ernæringsrigtig og indbydende. At få serveret god mad på arbejdspladsen kan inspirere os til at tage de gode vaner med hjem,” siger hun.

Alene den offentlige sektor serverer dagligt over 1 million måltider, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.

Kantineprisen rykker op i toppen af dansk gastronomi
Kantineprisen er prestigefuld, fordi de nominerede er blandt de ypperste kantinefolk i Danmark. Som noget nyt i år, har de nominerede været til Cook-off ved nordens største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Netop Cook-off præstationerne ved Sol over Gudhjem har udgjort 20 % af den samlede vurdering, i kampen om Kantineprisen 2023. Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede.

- Fælles for de nominerede er, at de alle er dygtige håndværkere med fagligstolthed og en stor arbejdsglæde, som smitter af på deres gæster. Kantinerne har alle et stort fokus på bæredygtighed uden at gå på kompromis med madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, siger Mette Gammicchia.

null
Stefan Hansen og team blev også kåret som vinder af Cook Off for Kantineprisen 2023 på nordens største kokkekonkurrence - Sol over Gudhjem.

De nominerede til Kantineprisen 2023 var:

  • Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S
  • Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen
  • Stefan Hansen og team, Gorrissen Federspiel, København

Kantineprisen er finansieret af Fonden for økologisk landbrug

Nøgleord

Kontakter

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Søren Søndergaard: Brakkrav er et unødvendigt selvmål af regeringen4.10.2024 07:06:08 CEST | Pressemeddelelse

4 pct.-brakkravet kommer danske landmænd nu også til at lide under i 2025. Som de eneste i hele EU. Jeppe Bruus, minister for grøn trepart, siger til LandbrugsAvisen: Regeringen besluttede tilbage i juni at spørge EU-Kommissionen om muligheden for at videreføre brakkravet og drøftede det efterfølgende med forligskredsen bag landbrugsaftalen. Det svarede Kommissionen ja til. Regeringen har orienteret forligspartierne om, at brakkravet videreføres i 2025. Jeg mener, at vi fra 2026 bør gå nye veje, så vi målretter arealomlægningen jf. intentionerne i den grønne trepart. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der tale om et unødvendigt selvmål af regeringen med mærkbare konsekvenser for både landbruget og omgivelserne. Det giver absolut ingen mening. Det er et klasseeksempel på alt det, vi skal undgå i fremtiden: Unødigt bureaukrati og midlertidig braklægning, der bremser landmændene i at bruge de selv samme jorde til fødevareproduktion eller - paradoksalt nok - til tiltag, der rent faktisk ville

Danmark kan nå genberegnede kvælstofmål med grøn trepartsaftale24.9.2024 14:30:15 CEST | Pressemeddelelse

De genberegnede kvælstofmål ligger nu klar. Dem kan vi nu komme i gang med at realisere ved at implementere den grønne trepartsaftales ambitiøse planer for miljøindsatser. Der er dog fortsat store faglige usikkerheder om reduktionsmålene flere steder i landet. Det mener Landbrug & Fødevarer. "Med genberegningen, også kendt som ”second opinion”, har vi et stærkere fagligt grundlag at fortsætte arbejdet for vandmiljøet på, og fundamentet for det kommende genbesøg af landbrugsaftalen er styrket. Landbrug & Fødevarer og dansk landbrug vil gøre alt, hvad vi kan, for at reduktionsmålene nås. Implementering af aftalen i den grønne trepart er afgørende i den proces," siger Anders Panum Jensen, miljødirektør i Landbrug & Fødevarer. Landbrug & Fødevarer er dog stadig meget kritiske over for reduktionsmålene i dele af landet, som mange steder vil kunne få meget negative konsekvenser for landbrugsproduktionen. Flere steder er der fortsat usikkerhed om data og beregninger bag reduktionsmålene. Usik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye