Akademikerne

I Finansministeriet har medarbejderne en 6 dages arbejdsuge - 52 uger om året

Del

Mens meldingerne vokser om eksploderende arbejdspres blandt akademikere i staten, så er det i Finansministeriet blevet normalt, at deres medarbejdere arbejder en dag ekstra om ugen. Dvs. langt udover den normale arbejdstid på 37 timer. En ny aktindsigt fra Akademikerne viser, at I Finansministeriets departement er det ugentlige merarbejde for fuldmægtige fra 2019 til 2021 steget fra 4,9 timer til 7,4 timer, hvilket svarer til en stigning på hele 50 pct.

Formanden for Akademikerne, Lisbeth Lintz, siger:

”Det er mildt sagt opsigtsvækkende, at det er blevet normalt for helt almindelige fuldmægtige med en arbejdsuge på 6-dage. Og det er altså hver eneste uge. 52 uger om året. Når jeg taler med vores medlemmer, ønsker de en helt anden vej, de taler om bedre mulighed for fleksibilitet, at få hverdagen til at hænge sammen”, siger Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne.

I 2021 arbejdede de fuldmægtige 7,4 timer – altså en hel arbejdsdag – mere end den normale arbejdstid på 37 timer. Det viser Akademikernes aktindsigt i Finansministeriets egen ledelsesinformation om reel arbejdstid.

”Regeringens mantra er, at vi skal arbejde mere. Jo tak, hvis det er ovenpå, at man allerede har den norm, at man arbejder med en seks dags arbejdsuge, så er der i den grad grund til bekymring. Og at råbe vagt i gevær. Ikke mindst til finansministeren, der ikke bare har ansvaret for medarbejderne i Finansministeriet, men er hele statens arbejdsgiver”, siger Lisbeth Lintz formand for Akademikerne.

Læs analysen: https://www.akademikerne.dk/i-finansministeriet-har-de-en-6-dages-arbejdsuge/

Kontakter

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

150.000 akademikere siger et stort ja til nye offentlige overenskomster15.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

97,9 pct af de afgivne stemmer, og samtlige 26 medlemsorganisationer i Akademikerne, har stemt ja til overenskomstaftalen OK24. Samtidig er stemmeprocenten på 43 pct. hvilket er en stigning på 27 pct sammenlignet med foregående afstemning. Afstemningsresultatet betyder, at 150.000 offentligt ansatte akademikere i staten, regionerne og kommunerne nu kan se frem til markante forbedringer i at indrette arbejdslivet fleksibelt samt markante lønstigninger.

Hovedorganisationen Akademikerne er vokset med 50 pct. på 10 år11.4.2024 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Medlemsantallet i den akademiske fagbevægelse fortsætter med at stige. Væksten betyder, at medlemstallet nu har passeret 490.000, hvilket er en fremgang på mere end 50 pct. over 10 år. Hovedorganisationen Akademikerne er dermed snublende tæt på en halv mio. medlemmer. De seneste års vækst skyldes især, at antallet af privatansatte medlemmer er steget, så de udgør over 50 pct. af de erhvervsaktive medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye