Landbrug & Fødevarer

96.000 danskere tog på opdagelse i dansk landbrug

Del

Hvordan ser et moderne dansk landbrug ud? Det fik 96.100 nysgerrige gæster svaret på i går, da 84 landmænd og fødevarevirksomheder over hele landet holdt Åbent Landbrug.

Der blev klappet køer, set på kyllinger og grise, smagt på kirsebærvin og hørt om klimatiltag, planteforædling og grøn energi, da 84 landmænd og virksomheder i går åbnede dørene op og bød gæster indenfor til Åbent Landbrug.

Et af de landbrug der viste produktionen frem var Skovgaard ved Silkeborg, hvor dagens mange gæster både kunne se malkekøer, kødkvæg, frilandsgrise og høns.

Værterne Joan og Hans Skovgaard glædede sig over, at så mange danskere havde lyst til at bruge søndagen på Skovgaard.

-Det er vigtigt for os, at danskerne får et godt indtryk af dansk landbrug og hvad det er. Vi vil gerne være med til at fortælle den gode historie om landbruget, og vi håber, at vi kan give alle vores gæster en god oplevelse ved at åbne vores døre, sagde Joan Skovgaard.

Blandt deres gæster denne søndag var Carsten Skov, der sammen med familien var til Åbent Landbrug for første gang.

-Det er fedt, at man kan komme så tæt på dyrene, og børnene elsker at være her. Der er mange forskellige aktiviteter, og det er et godt arrangement, sagde han.

Det var Stine Kristensen enig i. Hun var sammen med sin familie til Åbent Landbrug for tredje gang.

-Det er børnevenligt, og alt er i børnehøjde, så selvfølgelig skulle vi af sted igen i år, sagde hun.

null

De 96.100 danskere der brugte søndagen på landet, kunne se både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske. Derudover var der i år også mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet mejeriprodukter, biogas, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling.

Åbent Landbrug har inviteret på landet siden 1995, det ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2024 er der Åbent Landbrug den 15. september.

null

Kontakter

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Søren Søndergaard: Brakkrav er et unødvendigt selvmål af regeringen4.10.2024 07:06:08 CEST | Pressemeddelelse

4 pct.-brakkravet kommer danske landmænd nu også til at lide under i 2025. Som de eneste i hele EU. Jeppe Bruus, minister for grøn trepart, siger til LandbrugsAvisen: Regeringen besluttede tilbage i juni at spørge EU-Kommissionen om muligheden for at videreføre brakkravet og drøftede det efterfølgende med forligskredsen bag landbrugsaftalen. Det svarede Kommissionen ja til. Regeringen har orienteret forligspartierne om, at brakkravet videreføres i 2025. Jeg mener, at vi fra 2026 bør gå nye veje, så vi målretter arealomlægningen jf. intentionerne i den grønne trepart. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der tale om et unødvendigt selvmål af regeringen med mærkbare konsekvenser for både landbruget og omgivelserne. Det giver absolut ingen mening. Det er et klasseeksempel på alt det, vi skal undgå i fremtiden: Unødigt bureaukrati og midlertidig braklægning, der bremser landmændene i at bruge de selv samme jorde til fødevareproduktion eller - paradoksalt nok - til tiltag, der rent faktisk ville

Danmark kan nå genberegnede kvælstofmål med grøn trepartsaftale24.9.2024 14:30:15 CEST | Pressemeddelelse

De genberegnede kvælstofmål ligger nu klar. Dem kan vi nu komme i gang med at realisere ved at implementere den grønne trepartsaftales ambitiøse planer for miljøindsatser. Der er dog fortsat store faglige usikkerheder om reduktionsmålene flere steder i landet. Det mener Landbrug & Fødevarer. "Med genberegningen, også kendt som ”second opinion”, har vi et stærkere fagligt grundlag at fortsætte arbejdet for vandmiljøet på, og fundamentet for det kommende genbesøg af landbrugsaftalen er styrket. Landbrug & Fødevarer og dansk landbrug vil gøre alt, hvad vi kan, for at reduktionsmålene nås. Implementering af aftalen i den grønne trepart er afgørende i den proces," siger Anders Panum Jensen, miljødirektør i Landbrug & Fødevarer. Landbrug & Fødevarer er dog stadig meget kritiske over for reduktionsmålene i dele af landet, som mange steder vil kunne få meget negative konsekvenser for landbrugsproduktionen. Flere steder er der fortsat usikkerhed om data og beregninger bag reduktionsmålene. Usik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye