STARK Group A/S

STARK Group går sammen med førende virksomheder og opfordrer regeringer til at tage klimahandling

Del

Virksomhedsledere fra 27 førende virksomheder, kræver ambitiøse og troværdige indsatser til at tage mere målbare og ambitiøse skridt for en mere bæredygtig fremtid.

Erklæringen, der er underskrevet af 27 CEOs fra ledende virksomheder, blev lanceret tidligere i dag ved FN's 78. Generalforsamling under Climate Week i New York, der finder sted fra den 17.-23. september 2023.

I CEO-erklæringen kommer de 27 virksomheder med anbefalinger til, hvordan regeringer over hele verden kan arbejde for en hurtigere grøn omstilling til gavn for virksomheder. Disse omfatter:

  • Fremskyndelse af investeringer i grønne og energieffektive løsninger i stor skala.
  • Fortalerarbejde for solide lovgivningsmæssige rammer, der tilskynder grønne investeringer og sikrer, at frontløbere ikke straffes.
  • Støtte til virksomheder, især små og mellemstore virksomheder, er nødvendig for at tilskynde dem til at handle i partnerskaber og opstille ambitiøse bæredygtighedsmål.
  • Adgang til grøn finansiering som nøglen til at styrke energiomstillingen.
  • Et stærkt, fortsat partnerskab.

Administrerende direktør i STARK Group, Søren P. Olesen siger:

"I STARK Group er bæredygtighed en integreret del af den måde, vi driver forretning på. Vi har forpligtet os til at nå net zero i 2050 og arbejder derfor inden for ambitiøse og fuldt ud 2030-validerede science-based targets for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader. Vi opfordrer virksomheder og regeringer over hele verden til at fremskynde overgangen til grøn energi, tilføje kapacitet til grønne brændstoffer og sætte målbare, gennemsigtige udfasningstider for fossile brændstoffer. Kun sammen, i stærke offentlig-private partnerskaber og tværsektorielle koalitioner, kan vi bygge en mere retfærdig, inkluderende og bæredygtig verden."

I FN's hovedkvarter i New York har generalsekretær António Guterres for nylig opfordret det internationale samfund til ambitiøse og troværdige forpligtelser, samt klare og transparente planer og løfter om at "redde SDGerne". Med et par måneder til COP28 er der et resolut og stærkt behov for at tage mere konkrete handlinger for en retfærdig og grøn omstilling til en net zero fremtid.

De 27 virksomheder bag den fælles CEO-erklæring: Ambu, A.P. Møller-Mærsk, Arla, Carlsberg, Coloplast, COWI, Danish Crown, DSV, FLSmidth, Grundfos, ISS World Services, Nilfisk, Norlys, Novo Nordisk, Novozymes, Pandora, Pension Danmark, Rambøll, Salling Group, Solar, STARK Group, TDC Net, The LEGO Group, Topsoe, Velux, Vestas og Ørsted. 

Læs hele erklæringen her: https://globalcompact.dk/nyheder-ceo-statement-2023/  

Kontakter

Billeder

Om STARK Group

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer til byggebranchen i Europa, med et strategisk fokus på at servicere det professionelle kundesegment fra sine flere end 1.150 forretninger. STARK Group har en proforma omsætning på EUR 9 mia. (ca. DKK 67 mia.), opererer i Storbritannien, Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Finland og Norge og beskæftiger flere end 20.000 mennesker. STARK Group har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

STARK Group har forpligtet sig til at opnå net zero i 2050 på tværs af hele værdikæden, har underskrevet FN's Global Compact og arbejder inden for fuldt validerede 2030 videnskabsbaserede mål for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

STARK Group opnår platinplacering for tredje gang i træk i EcoVadis' bæredygtighedsrating26.2.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

For tredje gang i træk sikrer STARK Group sig den højeste udmærkelse, en platinplacering, i EcoVadis' globale bæredygtighedsvurdering og fastholder dermed sin position blandt top 1 procent af de mere end 125.000 vurderede virksomheder. Siden modtagelsen af virksomhedens første platinplacering i 2021 har STARK Group arbejdet på kontinuerligt at forbedre sine bæredygtighedspraksisser og er klatret op ad rangstigen fra 78 til 88 point ud af 100.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye