Rudersdal Kommune

Her er årets modtager af Kulturprisen

Del

Rudersdal Kommune har netop fundet modtageren af årets Kulturpris, der går til en forening eller en person, som har ydet en særlig indsats i kommunen inden for det frivillige kulturarbejde.

Modtageren af Rudersdal Kommunes Kulturpris er i år Kim Sørensen, formand for Birkerød Lokalhistoriske forening og medlem af bestyrelsen i Birkerød Lokalhistoriske arkiv og museum. I begrundelsen lyder det blandt andet, at Kim Sørensen er den utrættelige krumtap bag, at Birkerød Lokalhistoriske arkiv og museum og Birkerød Lokalhistoriske Forening er en så vigtig del af arbejdet med at bevare vores lokalhistorie.

Tildelingen af Rudersdal Kommunes kulturpris er en anerkendelse af den ekstraordinære frivillige indsats, som bidrager til et rigt og alsidigt kulturliv i kommunen. Kim Sørensen har i dén grad præget kulturlivet gennem en årelang indsats for at sætte fokus på og formidle Birkerød lokale historie og åbne den op for interesserede fra hele kommunen.  

En uundværlig indsats

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Knud Skadborg ønsker Kim Sørensen et stort tillykke:

”Kim er en hjørnesten i formidlingen af Birkerøds historie. Ikke alene har han en enorm viden om lokalhistorien – han er også en engageret fortæller og ivrig efter at række ud til samarbejdspartnere i hele kommunen. At Kim i år tildeles Rudersdal Kommunes Kulturpris er meget velfortjent Kim Sørensen må siges at være en meget ihærdig frivillig medarbejder ved Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum. Udover at stå klar til at yde lokalhistorisk interesserede borgere den bedste service i BLAMS åbningstid, så formidler han historien om Birkerød i skriftlige udgivelser, ligesom han selv redigerer det kvartalsblad, "Birkerød Lokalhistoriske"– Det er med til at give et lokalt stærkt fællesskab, at vi kender til vores fælles historiske fundament og hvilken historie, vi skriver os ind i.”

Kulturprisen overrækkes i 2023 ved Frivilligfesten den 29. september på Kulturcenter Mariehøj. Ved samme arrangement uddeles også Ungdomslederprisen, Talentprisen og Frivilligprisen. Kulturprisen består af et kunstværk udarbejdet af årets kunstner 2023, Priscilla Mouritzen.

Alle borgere i Rudersdal kan nominere en borger til Kulturprisen, når tilmeldingen åbner om foråret. Kultur- og Fritidsudvalget træffer afgørelse om prismodtager på baggrund af begrundede indstillinger fra Rudersdal Kulturparaply. Kulturparaplyen indstiller i alt tre kandidater i prioriteret rækkefølge, som Kultur- og Fritidsudvalget kan vælge imellem.

Sidste år var det Jack Otto Kristensen, der modtog prisen for sit store arbejde med Birkerød Kulturnat og som formand for Rudersdal Kulturparaply.

Vil du med til årets Frivilligfest og se Kim få overrakt Kulturprisen, kan du booke en billet på oplev.rudersdal.dk. Der er fri entre, det kræver blot en adgangsbillet.

Kontakter

Knud SkadborgKommunalbestyrelsesmedlem

Arkitektur- og Byplanudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Organisering-rekruttering-fastholdelsesudvalget

Tlf:+45 72 68 10 86knuds@rudersdal.dk

Billeder

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye