HK Privat

Efter 12 år på posten: Formand for godt 90.000 privatansatte HK’ere takker af

Del

HK’s største sektor har søndag taget hul på en 3 dage lang kongres, der også bliver afslutningen på 12 år med Simon Tøgern som formand.

Pressefoto (fotograf: Carsten Bundgaard)
Pressefoto (fotograf: Carsten Bundgaard) Carsten Bundgaard

Simon Tøgern har i dag afgivet sin sidste mundtlige beretning som formand for HK’s største sektor. Det er sket i forbindelse med HK Privats 5. ordinære kongres, som finder sted i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Efter 3 kongresperioder, 5 overenskomstfornyelser og i alt 12 år i formandsstolen har Simon Tøgern valgt ikke at genopstille.

Og det er med taknemmelighed, at han giver stafetten videre.

- Det har været en ære og et stort privilegie at repræsentere medlemmerne af HK Privat, og jeg vil gerne sige tak til alle dem, der hver dag gør fællesskabet ude på arbejdspladserne stærkere. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er en lille smule syret at takke af. Men det er en nøje overvejet og rigtig beslutning, siger Simon Tøgern.

Simon Tøgern har været lønnet af den danske fagbevægelse i mere end halvdelen af sit liv. De seneste 23 år har han kæmpet for HK’ere på det private arbejdsmarked, og hans tid som formand i HK Privat har især været præget af et fokus på organisering, hvor det er lykkedes at sætte en prop i den massive medlemsflugt, som han overtog i 2011.

Derudover er det blevet til hele 5 centrale overenskomstfornyelser, hvor især fritvalgskontoen og arbejdsmarkedspensionerne er udvidet markant. Det samme gælder retten til efter- og videreuddannelse og sociale bestemmelser som muligheder for fri til seniorer og børnefamilier og mere betalt barsel til fædre og medforældre.

Fortsætter på sidelinjen

Tirsdag bliver HK Privats kongres rundet af med, at de omkring 300 delegerede skal vælge nyt formandskab.

Med formandskabet i HK Privat følger også en plads i HK’s daglige ledelse, CO-Industris forretningsudvalg og forhandlingsudvalg og FH’s hovedbestyrelse.

Faglig chef gennem 8 år i HK Privat, Kim Jung Olsen, er indtil videre eneste kandidat til posten. Nuværende næstformand i HK Privat, Gitte Geertsen, søger genvalg – foreløbigt også uden modkandidater.

Simon Tøgern beskriver de to som et ”ualmindeligt stærkt makkerpar” til at sætte kursen for HK Privat, og han glæder sig til at følge med fra sidelinjen – og stadig give en hånd med.

- HK Privat går en spændende tid i møde med mange vigtige opgaver, der venter. Nu er det ikke længere med mig for bordenden, men jeg vil fortsat gerne arbejde for HK Privat, bare ikke som formand og frontfigur, siger Simon Tøgern.

Fællesskaber under lup

HK Privats kongres løber frem til tirsdag. Undervejs skal der bl.a. vedtages målprogram for den kommende kongresperiode, og hele mandag opløses den traditionelle kongresform med en temadag under overskriften ’ingen fremtid uden fællesskab’. Her vil der bl.a. være workshops, debatter, medlemsinterviews og oplæg under de 5 temaer lønaktivisme, det gode arbejdsliv, diversitet og inklusion, demokratisk engagement og grøn omstilling.

Nøgleord

Kontakter

Links

| HK Privat | Weidekampsgade 8 | +45 7011 4545 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 90.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye