Djøf

DJ og Djøf prøver parterapi i forholdet mellem journalister og embedsfolk

Del

Den 19. september går Djøf og Dansk Journalistforbund i parterapi om tillidskrisen mellem embedsfolk og journalister. Naturligvis med et glimt i øjet, for journalister og embedsfolk har hver sin rolle i demokratiet, men et bedre samarbejde kan gavne begge grupper.

Det er velkendt, at der ofte er en gensidig mistro mellem medier og embedsfolk. Det har blandt andet Dybvad-udvalget om samspillet mellem politikere, embedsværket og medierne kortlagt, ligesom  Constructive Institute har undersøgt relationerne.

Embedsværket er utrygge i omgangen med journalister, fordi man ikke altid kan genkende fremstillingen af en sag og oplever, at historier skævvrides eller skarpvinkles. Samtidig er anmodninger om aktindsigt omfattende at besvare og tidspresset er enormt.

På den anden side fortæller journalister, at embedsværket kan opleves som ’en mur’, når det kommer til aktindsigt og adgangen til information.  Der er for mange sager, hvor journalister ikke får aktindsigt, selv om de faktisk har ret til den. Og det giver en oplevelse af, at der er opstået en kultur, der arbejder imod åbenhed og offentlighed.

En af anbefalingerne fra Dybvad-udvalget var at etablere en dialog mellem medier og embedsværk for at knække den nedadgående tillidskurve.

Redaktionen er velkommen til at deltage i den første parterapi og debat den 19. september kl. 16-19 i Altinget gård, Ny Kongensgade 10, København K.

Her vil Tine Johansen, formand for DJ, og Sara Vergo, formand for Djøf, tale med repræsentanter fra medierne og embedsværket om relationerne, hverdagen og hvordan man kan forbedre samarbejdet.

Se hele programmet her: Parterapi for embedsværk og journalister | Djøf (djoef.dk)

Tilmelding til

Charlotte Harder, kommunikationschef i DJ, mail cha@journalistforbundet.dk / tlf. 28 40 73 53 eller

Torben Gross, pressechef i Djøf, mail tgr@djoef.dk / tlf. 21 49 01 73

Om Djøf

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøfs Trivselsalliance: Universiteter tager hånd om studerendes trivsel og indgår løfte21.3.2024 06:05:17 CET | Pressemeddelelse

Seks universiteter har nu indgået og forpligtet sig på et trivselsløfte, der skal forbedre de studerendes trivsel ved at inddrage trivsel som en del af de faglige aktiviteter. “Hvis vi virkelig skal lykkes med at gøre en forskel, er det vores overbevisning, at trivselsarbejdet skal ind i undervisningen på uddannelserne,” siger Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance og prorektor på Københavns Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye