Furesø Kommune

Presseinvitation: Vær med, når Brorfelde Observatorium puster planetarium op på skole i Furesø

Del

I uge 39 er der gang i stjernerne i Furesø. Og torsdag den 28. september vil vi gerne invitere jer med, når vi puster planetariet op i idrætshallen på Lille Værløse Skole, når eleverne fyrer raketter af - både udendørs og indenfor, og når eleverne arbejder med forskellige modeller af solsystemet.

Brorfelde Observatorium kigger forbi Lille Værløse Skole med deres oppustelige observatorium. Foto fra arrangement på Eksperimentariet
Brorfelde Observatorium kigger forbi Lille Værløse Skole med deres oppustelige observatorium. Foto fra arrangement på Eksperimentariet Brorfelde Observatorium Brorfelde Observatorium

Hvorfor?

Flere børn og unge skal motiveres til at bruge naturvidenskab i hverdagen og måske gå den vej senere i livet! Derfor holder Lille Værløse Skole, Naturvidenskabsfestival i uge 39 - en del af den nationale festival, hvor 100.000 andre danske børn også deltager. I år handler det om rummet!

Oppusteligt planetarium (torsdag den 28. seotember)

Som stjernen (tøhø) på ugens pakkede program kommer Brorfelde Observatorium forbi og puster et planetarium op i vores idrætshal. Her får klasserne trukket stjernehimlen ned over hovedet på sig, mens de lytter til galaktiske fortællinger.

Spørgsmål til Andreas (mandag den 25. september)

Udskolingseleverne på Lille Værløse Skole vil udarbejde skarpe spørgsmål til Andreas Mogensen, som også 'kigger forbi' festivalen. Han transmitteres nemlig direkte ud i de mange klasselokaler fra det ydre rum mandag. Her svarer han på spørgsmål, som eleverne har haft mulighed for at stille ham i forvejen - og måske er vi heldige, at der er et fra eleverne på Lille Værløse Skole. 

Kom og vær med!

Mette Hejn, naturfagslærer på Lille Værløse Skole og Naturfagskoordinator i Furesø, har styr på ugens program og vil gerne hjælpe jer, hvis I har lyst til at lægge vejen forbi Furesø - fx når vi puster planetariet op.

Baggrund: Naturvidenskab for alle

Programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Louise Lund Bækgaard, siger, at naturvidenskaben er for alle og en vigtig del i at forstå verden omkring os:

“Det er det nationale naturfagscenter, Astra, der hvert år står bag festivalen, og for os, er det vigtigt, at ugen opleves som et frirum. I en hel uge skal der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder, som kan inspirere til resten af årets undervisning.“

Siden 1998 har Naturvidenskabsfestival bidraget til, at børn og unge over hele landet har fået engagerende oplevelser med science. 

Foruden selve festivalen, inddrager vi Læsningen Dag i starten af september, så eleverne kan opleve en sammenhæng mellem skønlitteraturen og andre fag, her: naturfaget. Oplevelsen fra denne dag skal danne grobund for et trivselsarbejde mellem venskabsklasserne på skolen.

Vi afholder Naturvidenskabsfestival på Lille Værløse Skole fordi, det er en fantastisk mulighed for at sætte spot på et naturvidenskabelige emne i en længere periode. Når vi afholder festival, er det fordi, vi synes det er sjovt, og vi i Furesø Kommune forsøger at lave en skoledag, som eleverne ikke vil hjem fra, hvor især den anderledes skoledag er i fokus. Mette Hejn, naturfagslærer på Lille Værløse Skole og Naturfagskoordinator i Furesø Kommune.

Kontakter

Billeder

Brorfelde Observatorium kigger forbi Lille Værløse Skole med deres oppustelige observatorium
Brorfelde Observatorium kigger forbi Lille Værløse Skole med deres oppustelige observatorium
Download

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye