Det Kongelige Teater

Skotsk symfoni og Sylfiden danses til ære for Erik Aschengreen

Del

Den Kongelige Ballet mindes Erik Aschengreen ved at tilegne en forestilling til den legendariske balletformidler.

Torsdag den 21. september danser Den Kongelige Ballet for sidste gang i denne sæson Skotsk symfoni og Sylfiden. Forestillingen bliver helt ekstraordinært tilegnet forfatter, universitetslektor og underviser i ballethistorie for flere generationer af dansere på Det Kongelige Teaters Balletskole Erik Aschengreen, der døde lørdag den 9. september.

"Erik Aschengreen var for generationer af dansere ved Den Kongelige Ballet den lysende og generøse lærer, der foldede ballethistorien ud, så man indså Bournonvilles og Nijinskis betydning og forstod, hvad man stod på skuldrene af som kunstner," siger balletmester Nikolaj Hübbe. "Eriks betydning for dans i Danmark, er uden sammenligning."

De fleste tilknyttet Den Kongelige Ballet har på en eller anden måde stiftet bekendtskab med Erik Aschengreens generøse, vittige og overdådige viden om Den Kongelige Ballet. Han var ikke til at komme uden om. Med sin charme, sit vid og sin elegante humor overbeviste han os alle om vigtigheden af at hengive os til ballet. Det gjaldt både dansere og publikum, men også de ansatte bag scenen. Derfor bliver Skotsk symfoni og Sylfiden, der var den sidste forestilling, Erik Aschengreen så i Det Kongelige Teater for under to uger siden, dedikeret til ham den 21. september. Bisættelsen sker samme dag fra Christianskirken.

”Når en forestilling er rigtig god,” fortalte Erik Aschengreen en gang om Sylfiden, ”så går man derfra og føler, at man selv kan danse.” Den 21. september danser Den Kongelige Ballet til ære for Erik Aschengreens liv og minde. 

Kontakter

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

ARVEN vinder Sceneprisen ved Danish Rainbow Awards 202328.9.2023 10:30:21 CEST | Pressemeddelelse

I går aftes løb Det Kongelige Teaters publikums- og anmeldersucces ARVEN med årets Scenepris ved Danish Rainbow Awards 2023. Sceneprisen er afgjort ved en åben afstemning, hvor alle har kunnet indgive deres stemme. Sceneprisen gives for en scenepræstation eller forestilling, som har portrætteret eller skildret LGBT+ minoriteter, gennem dans, drama, musical eller komedie. Foruden Arven var UKØN, The Chosen Haram og Kærlig hilsen hadet nomineret.

Morten Hee Andersen er den ultimative forfører i ny moderne opsætning af Molières klassiske komedie Don Juan26.9.2023 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra den 12. oktober kan Molières klassiske komedie Don Juan opleves i en moderne, sanselig, sexet og musikalsk bearbejdelse som komisk tragedie, iscenesat af Skuespillets nye husinstruktør Anna Balslev. Forestillingens altoverskyggende midtpunkt er Morten Hee Andersen i rollen som Don Juan, der forfører hele Store Scene i selskab med Mathilde Arcel, Karen-Lise Mynster, Ena Spottag m.fl.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum