Dansk Sundhedssikring A/S

Forsikringsselskab vil styrke sundheden på danske arbejdspladser

Del

Knap halvdelen af danske arbejdspladser har iværksat sundheds- eller trivselsinitiativer, viser en 2023 undersøgelse fra Dansk Erhverv. Den statistik vil Dansk Sundhedssikring gerne forbedre.

Derfor går forsikringsselskabet nu ind i partnerskabet Danmarks Sunde Arbejdspladser sammen med Dansk Firmaidræt og Dansk Erhverv. Formålet er at styrke sundheden på de danske arbejdspladser gennem en række sundheds- og trivselsinitiativer.

”Vi hjælper vores kunder med at opnå en sundere tilværelse med rådgivning og behandling. Men det offentlige, virksomhederne og den enkelte kan vinde meget ved at gøre sundhed til en større del af hverdagen på de danske arbejdspladser. Det ved Dansk Sundhedssikring en del om, hvordan man gør. Derfor har vi en ambition om at fremme bedre sundhed, ikke kun hos vores kunder, men også mere generelt på arbejdspladser i hele landet ved at indgå i dette samarbejde,” siger Kent Jensen, administrerende direktør hos Dansk Sundhedssikring, der er Danmarks største leverandør af sundhedsforsikringer.

Vil nå bredere ud

Dansk Erhverv hilser den nye samarbejdspartner velkommen.

”Vi er glade for, at vi kan styrke samarbejdet om Danmarks Sundeste Arbejdspladser med endnu en partner i form af Dansk Sundhedssikring. Med Dansk Sundhedssikring får vi endnu mere sundhedsfaglig erfaring ind i partnerskabet, og med deres store netværk vil vi kunne nå endnu bredere ud og være med til at sikre, at de mange sundheds- og trivselsinitiativer på danske arbejdspladser får endnu mere luft under vingerne til gavn for både danske arbejdspladser og deres medarbejdere,” siger Katrina Feilberg, branchedirektør, Sundhed og Life Science, Dansk Erhverv.

Samarbejde med potentiale

Også Dansk Firmaidræt ser potentiale i det nye samarbejde.

”Vi er enormt glade for at kunne byde Dansk Sundhedssikring velkommen i den stærke kreds omkring Danmarks Sunde Arbejdspladser. Vi i partnerskabet arbejder for at få de arbejdspladser, som allerede er i gang med at styrke sundhed og trivslen, frem i lyset, så andre arbejdspladser kan lære af deres erfaringer. Det gør vi bl.a. gennem en landsdækkende konkurrence, inspirationsdage i hele landet og på en konference. Og at vi nu har Dansk Sundhedssikring, som har stor sundhedsfaglig ekspertise, med ombord giver os mulighed for at styrke dét arbejde,” siger Mette Mandrup, generalsekretær i Dansk Firmaidræt.

Den Nationale Sundhedsprofil 2021 af 180.000 danskere viser, at kun fire ud af ti danskere opfylder WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Samtidig havde næsten to ud af ti en lav score på den mentale helbredsskala, og tre ud af ti havde en høj score på stressskalaen. Samme undersøgelse i 2017 viste, at fem ud af ti sad helt stille i mere end otte timer på en normal hverdag. 

Sundhed og trivsel er vigtige elementer for at opretholde en konkurrencedygtig og velfungerende arbejdsplads, så der er mange gode årsager til at fokusere på sundhed på arbejdsmarkedet.


Fakta om undersøgelsen

Spørgsmål fra Dansk Erhverv til 562 personer i 2023:
Har din arbejdsplads iværksat sundheds- eller trivselsinitiativer?
43% svarede ja, 52% svarede nej, mens 5% svarede ved ikke.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Dansk Sundhedssikring

Dansk Sundhedssikring er på 10 år blevet Nordens største leverandør af sundhedsforsikringer og har over 550.000 kunder. 100 sundhedsfaglige medarbejdere sikrer dagligt, at kunderne kommer nemt igennem til den rette behandling og rådgivning. De tager både hånd om kundernes sundhed, når skaden er sket, eller når skaden skal forebygges. Dansk Sundhedssikring er i lige så høj grad et sundhedshus, som det er et forsikringsselskab. Sundhedspersonalet i Dansk Sundhedssikring er den drivkraft, der har gjort forsikringsselskabet til Nordens største udbyder af sundhedsforsikringer.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Sundhedssikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Sundhedssikring A/S

Nu får endnu flere pensionister nem adgang til en privat sundhedsforsikring8.4.2024 09:01:54 CEST | Pressemeddelelse

De fleste af de 2,7 millioner danskere med en sundhedssikring har den gennem jobbet. Men når pensionsalderen melder sig, er det kun én ud af fem personer, der har en sundhedsforsikring. Det viser en ikke tidligere offentliggjort undersøgelse. Det vil Dansk Sundhedssikring lave om på. Fra juni 2024 tilbyder selskabet en særlig forsikring, som langt flere ældre vil kunne købe.

Ny guide til forældre skal styrke teenageres mentale trivsel10.10.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere unge mistrives og har brug for hjælp til at tackle hverdagens udfordringer. Her kan forældre hjælpe en stor del af vejen, mener Dansk Sundhedssikring. Derfor udsender deres psykologer en ny guide til forældre med gode råd til, hvordan de kan hjælpe særligt deres teenagere med støtte og vejledning. Det sker på Sindets Dag, WHO’s internationale dag for mental sundhed d. 10. oktober 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye