Det Kongelige Teater

Violinist Kumi Shimizu og korpsdanser Sebastian Suhr hædret med legater fra ny fond

Del

Ny fond støtter uddannelse af Det Kongelige Teaters yngre musikere og dansere. 

Den nye fond Kreditforeningsdirektør Vagn Terpager og hustru Birgitte Terpagers almennyttige Fond støtter yngre musikere og dansere ved Det Kongelige Teater. Fonden uddeler to årlige legater, og legatet blev i dag uddelt for første gang. De første kunstnere, der modtager det nye legat, er violinist Kumi Shimizu og korpsdanser Sebastian Suhr. De modtager begge 125.000 kr.

Fondens motivation for tildelingen af legatet til Kumi Shimizo og Sebastian Suhr er:  

Kumi Shimizu er uddannet ved Tokyo University of the Arts og Royal Academy of Music i London. Kumi har været ansat som soloviolinist i Det Kongelige Kapels 1. violingruppe siden 1. november 2019.
Kumi er en meget aktiv orkester- og kammermusiker og har i de seneste år løftet en imponerende stor kunstnerisk og kollegial opgave ved at varetage positionen som koncertmester i Kapellet i lange perioder. Ved disse lejligheder har Kumi udvist et stort kunstnerisk engagement og potentiale samt en empatisk og forstående tilgang til kollegerne i orkestret og i kommunikation med dirigenter. Som modtager af det nystiftede rejselegat vil Kumi kunne udvikle sit allerede meget store kunstneriske potentiale til stor gavn for såvel hende selv som Det Kongelige Teater og Kapel,” udtaler kapelchef, Jesper Rützou Rosenkilde.

Sebastian Suhr er uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole, hvor han som 6-årig blev optaget i 1. klasse. Som elev på balletskolen medvirkede Sebastian i en lang række børneroller, og han optrådte i sine teenageår i forestillinger med Kompagni B. Han blev optaget som aspirant i Den Kongelige Ballet i 2019 og fik ansættelse som korpsdanser i 2022.
Sebastian er på trods af sin unge alder en særdeles alsidig, nysgerrig og energisk danser. Han besidder umiddelbar og naturlig teatralsk flair i sin sceneoptræden. Han er meget passioneret og dedikeret til sit fag og har en ufravigelig disciplin og arbejdsmoral. Han er derfor den første danser fra Den Kongelige Ballet, som modtager Terpagers nystiftede legat,” udtaler balletmester Nikolaj Hübbe.

Om Kreditforeningsdirektør Vagn Terpager og hustru Birgitte Terpagers almennyttige Fond
Fondens formål er at tilgodese uddannelse, gerne i udlandet, af en eller flere unge lovende kunstnere inden for Den Kongelige Ballet eller Det Kongelige Kapel, og modtagerne udpeges af bestyrelsen uden forudgående ansøgning. Det Kongelige Teater er repræsenteret i fondens bestyrelse ved balletmester Nikolaj Hübbe og kapelchef Jesper Rützou Rosenkilde. Uddelingen af legatet finder sted hvert år den 13. september, som er ægteparrets bryllupsdag samt Vagn Terpagers fødselsdag.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye