Det Kongelige Teater

Fejrer 25-års jubilæum med farvel til scenen

Del

Kongelig operasanger Palle Knudsen har flere gange i sit liv taget modige sceneskift. Nu er han nyudnævnt chef for Den Kongelige Operas solistensemble og siger farvel til sin scenekarriere med 25-års jubilæum i Mozarts Tryllefløjten.

Som helt ung tog Palle Knudsen en modig beslutning – han lagde en karriere som bankrådgiver bag sig og kastede sig ud på dybt vand og uddannede sig til operasanger. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning, som publikum gennem 25 år har kunnet glæde sig over, når han har indtaget scenen som Don Juan, Papageno, Marcello og mange flere.

Efter en strålende karriere foretager han endnu et nyt og spændende sceneskift – han har besluttet at tage afsked med operascenen for at takke ja til en lederrolle inden for dansk opera som chef for Den Kongelige Operas solistensemble, hvor han skal bidrag til teatrets kunstneriske udvikling.

Palle Knudsens sangerkarriere har været kendetegnet ved enestående præstationer og et scenisk nærvær, der har gjort ham til en af Danmarks mest elskede operasangere. Han markerer sit farvel til scenen ved at synge en af sine absolutte signaturroller, Papageno, ved fire forestillinger af Tryllefløjten i Operaen, og han fejrer sit 25-års jubilæum i netop Tryllefløjten den 21. oktober.

Palle Knudsen CV
Palle Knudsen er uddannet på Operaakademiet i København. Han debuterede på Det Kongelige Teater i 1998 i Torben Petersens opera Prinsesse Dajli’ og har siden 1999 været en del af solistensemblet på Den Kongelige Opera. På Det Kongelige Teater har han sunget roller som Marcello i Puccinis La bohème, Sharpless i Puccinis Madame Butterfly, Papageno i Mozarts Tryllefløjten, titelrollen i Mozarts Don Juan, Sweeney i Sondheims Sweeney Todd, Kovaljov i Sjostakovitjs Næsen, Ping i Puccinis Turandot, Germont i Verdis La traviata samt utallige andre roller. Palle Knudsen har sunget i hele Skandinavien, fra Hanoi til Grønland med stop i Gewandthaus Leipzig, Royal Albert Hall og St. Petersborg Filharmonien samt London, New York, Tel Aviv, Paris, Arena di Verona og på andre operahuse rundt i verden. Palle er desuden bankuddannet med finansdiplom i finansiel rådgivning.

Se mere om Palle Knudsen HER
Se mere om Tryllefløjten, som Palle Knudsen fejrer 25-års jubilæum i HER

Billeder

Download
Palle Knudsen i titelrollen som Don Juan
Palle Knudsen i titelrollen som Don Juan
Download
Palle Knudsen som Greven i Mozarts Figaros bryllup
Palle Knudsen som Greven i Mozarts Figaros bryllup
Download
Palle Knudsen som Sharpless i Puccinis Madame Butterfly
Palle Knudsen som Sharpless i Puccinis Madame Butterfly
Download
Palle Knudsen som Don Alfonso i Mozarts Così fan tutte
Palle Knudsen som Don Alfonso i Mozarts Così fan tutte
Download
Palle Knudsen son Kovaljov i Sjostakovitj Næsen
Palle Knudsen son Kovaljov i Sjostakovitj Næsen
Download
Palle Knudsen i titelrollen i Sondheims Sweeney Todd
Palle Knudsen i titelrollen i Sondheims Sweeney Todd
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

ARVEN vinder Sceneprisen ved Danish Rainbow Awards 202328.9.2023 10:30:21 CEST | Pressemeddelelse

I går aftes løb Det Kongelige Teaters publikums- og anmeldersucces ARVEN med årets Scenepris ved Danish Rainbow Awards 2023. Sceneprisen er afgjort ved en åben afstemning, hvor alle har kunnet indgive deres stemme. Sceneprisen gives for en scenepræstation eller forestilling, som har portrætteret eller skildret LGBT+ minoriteter, gennem dans, drama, musical eller komedie. Foruden Arven var UKØN, The Chosen Haram og Kærlig hilsen hadet nomineret.

Morten Hee Andersen er den ultimative forfører i ny moderne opsætning af Molières klassiske komedie Don Juan26.9.2023 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra den 12. oktober kan Molières klassiske komedie Don Juan opleves i en moderne, sanselig, sexet og musikalsk bearbejdelse som komisk tragedie, iscenesat af Skuespillets nye husinstruktør Anna Balslev. Forestillingens altoverskyggende midtpunkt er Morten Hee Andersen i rollen som Don Juan, der forfører hele Store Scene i selskab med Mathilde Arcel, Karen-Lise Mynster, Ena Spottag m.fl.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum