TEKNIQ Arbejdsgiverne: Ny aftale vigtig for at sikre kvalificerede medarbejdere

Del

Den netop indgåede trepartsaftale om videre- og efteruddannelsessystemet er et vigtigt skridt for at sikre kvalificerede medarbejdere til fremtidens behov, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

360 millioner kroner ekstra om året, står der på bundlinjen i den nye trepartsaftale om videre- og efteruddannelsessystemet, som TEKNIQ Arbejdsgiverne er godt tilfreds med. 

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, udtaler:      

- Virksomhedernes faglærte medarbejdere har i stigende grad brug for efter- og videreuddannelse på videregående niveau. Det gælder blandt andet på erhvervsakademierne og maskinmesterskolerne, hvor deltagerbetalingen er høj. Derfor er det helt afgørende, at virksomhederne nu kan få tilskud til det, da aftalen gør Omstillingsfonden permanent.  

- Vi har som samfund hårdt brug for at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere fra udlandet til at løse de mange opgaver, vi står over for. Derfor er det vigtigt, at udenlandske medarbejdere også får adgang til AMU-systemet og dermed mulighed for at tage de certifikat- og myndighedskurser, de skal bruge for at arbejde i Danmark. Vi opfordrer til, at der nu bliver taget hul på det arbejde.  

Aftalen betyder samtidig, at de private virksomheder får 160 millioner kroner retur, som de samlet set har betalt for meget i VEU-bidrag.  

Yderlig information: 

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 77 42 42 38 / tvo@tekniq.dk  

Kontakter

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye