PwC

Det danske streaming- og biografmarked i stærk fremgang

Del

Streamingmarkedet i Danmark fortsætter med at vokse frem mod 2027, men ikke nær så meget som biograferne, der står til en årlig estimeret vækst på hele 7,9 %. Det viser PwC’s analyse af den danske streaming- og biografbranche.

Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC og ekspert i medie- og underholdningsindustrien.
Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC og ekspert i medie- og underholdningsindustrien.

De danske forbrugere fortsætter i stor stil med at benytte sig af streamingtjenester, men det store forbrug af streaming holder ikke danskerne fra også at gå i biografen. Streamingmarkedet forventes at vokse med 2,9 % om året frem mod 2027, mens biograferne vokser med hele 7,9 % årligt. Både streaming- og biografmarkedets vækstrater aftager dog gradvist mod 2027, viser PwC’s Global Entertainment & Media Outlook 2023–2027.

Danskernes streamingforbrug har aldrig været større, og den fortsatte vækst understreger også, at danskerne vil blive ved med at efterspørge streaming. Vækstraterne aftager gradvist de kommende år, i takt med at markedet bliver mættet,” forklarer Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC og ekspert i medie- og underholdningsindustrien, og fortsætter:

Med den nyligt indgåede medieaftale bliver det dog interessant at se, hvordan streamingtjenesterne vælger at agere på det danske marked. Spørgsmålet er, om streamingtjenesterne i højere grad vil investere i det svenske eller norske marked, om de vil sende regningen videre til forbrugerne i form af prisstigninger, eller om vi kommer til at se mere dansk indhold og flere investeringer. Det skaber naturligvis nogle usikkerheder i forbindelse med at estimere fremtidige vækstrater.” 

PwC’s Global Entertainment & Media Outlook viser, at det danske streamingmarkedet forventes at ramme en samlet omsætning på ca. 1 mia. USD i 2023 og 1,14 mia. USD i 2027. Til sammenligning udgør den estimerede omsætning på det norske og svenske streamingmarked henholdsvis 535 mio. USD og 877 mio. USD i 2023 og knap 700 mio. USD og 1,2 mia. USD i 2027. 

Biograferne i stærk fremgang

De danske biografer har haft nogle ekstraordinære gode år med en vækst på 20,3 % i 2022, i året efter coroannedlukninger, og en estimeret vækst på hele 22,5 % i 2023, men fra 2024 og frem aftager væksten, så den gennemsnitlige årlige vækst lander på 7,9 %. Biografmarkedet forventes at udgøre 158 mio. USD i 2023 og 214 mio. USD i 2027, estimerer PwC’s Global Entertainment & Media Outlook.

Danskerne går mere i biografen nu, end de har gjort de seneste tre år, men hvis vi kigger på det samlede antal solgte billetter, er biograferne stadig ikke på niveau med årene før COVID 19-krisen. På trods af færre solgte billetter står den samlede omsætning i biografbranchen i 2023 til at overgå alle tidligere år,” siger Leif Ulbæk Jensen og uddyber yderligere:

Biografernes vækst er præget af øgede reklameindtægter, men langt størstedelen af indtægterne kommer fra salg af billetter og fra danskernes forbrug i biograferne. Derudover henter biograferne også en del af omsætningen fra højere billetpriser, som er steget med 33 % fra 2019 til 2023.

Både i Sverige og Norge oplever biograferne høje vækstrater. I Sverige vækster biograferne årligt 7 %, mens de i Norge vokser 8 %. Globalt står biografmarkedet til at vokse 9,5 % om året, og i 2022 kommer omsætningen til at udgøre 36 mia. dollars, viser PwC’s Global Entertainment & Media Outlook.

Om Global Entertainment & Media Outlook

PwC’s 24. årlige udgave af Global Entertainment & Media Outlook er en omfattende global analyse af privatforbrug og reklameudgifter. Den bygger på femårige historiske data og femårsprognoser samt kommentarer fra flere end 13 industrisegmenter i 53 lande og områder.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Ejendomsbranchen udfordret af lavere afkast på investeringer29.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rentebevægelser, inflation og europæisk økonomisk vækst udgør de største bekymringer for erhvervslederne i ejendomsbranchen i 2024. London, Paris og Madrid ligger i top tre over de foretrukne byer for investeringer og udviklingspotentiale i Europa i 2024, mens København falder fire pladser ned af listen til en 18. plads i forhold til sidste år. Det viser PwC’s analyse af ejendomsmarkedet, Emerging Trends in Real Estate® Europe 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum