Beskæftigelsesministeriet

Aldrig har så få været på kontanthjælp

Del

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste målt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni var 92.700 modtagere af en kontanthjælpsydelse.

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for antallet af kontanthjælpsmodtagere. Tallene viser, at aldrig har der været så få i kontanthjælpssystemet, siden opgørelsen blev indført i 2007.

Tallene fra Danmarks Statistik omfatter borgere på kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse (SHO-ydelse), samt revalideringsydelse.

I andet kvartal af 2023 faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere med 3.300 til 92.700 i juni. Det svarer til et fald på 3,4 pct i forhold til marts 2023.

Beskæftigelsesminister Ane-Halsboe Jørgensen siger:

- Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er rekordlavt. Det er godt for den enkelte og godt for samfundet, så det giver mig som beskæftigelsesminister et stort smil på læben.

- Det går i det hele taget rigtig godt med at få folk i arbejde. Vi har en rekordhøj beskæftigelse, og ledigheden er lav. Mange kommer væk fra kontanthjælp og ind i det arbejdende fællesskab – erfaringsmæssigt også børnefamilier med forældre på kontanthjælp. Det bedste for et barn er altid at se sine forældre gå på arbejde hver morgen.

 

Note: Borgere på revalideringsydelse indgår ikke i Beskæftigelsesministeriets tal over borgere i kontanthjælpssystemet.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye