17 katte dumpet ved shelter i Jylland
Hele 17 katte, fordelt i tre transportkasser, er blevet dumpet på en shelterplads i Nordjylland. Kattene blev fordelt mellem internatet i Nordjylland og i Århus, da der i forvejen var godt fyldt op på Dyrenes Beskyttelses internater.

Rekordmange dyr er blevet dumpet i den første halvdel af 2023, og den tendens ser ud til at fortsætte ind i efteråret. 17 katte og killinger er blevet fundet dumpet ved en shelterplads i Nordjylland, og de mange dyr ligger pres på de i forvejen fyldte internater.
- 17 katte og killinger fylder rigtig meget i en katteafdeling, så det stod hurtigt klart, at vi måtte fordele dem over flere internater for at få plads til alle. Heldigvis er det en mulighed, og derfor kunne vi hjælpe alle, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
De 11 af kattene var killinger, og de er kommet til Nordjyllands Internat, hvor en del er sendt ud i pleje, indtil de er gamle nok til at få nye familier. De resterende seks katte er kommet til Århus, hvor personalet på internatet har taget godt imod dem.
Der er allerede dumpet 35 procent flere dyr i 2023 end samme periode sidste år. Det viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
Rene og tamme
De 17 katte blev fundet af en mand, som luftede sin hund i den skov, hvor de var dumpet. Manden opdagede de tre transportkasser og ringede derfor til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
- Da vores frivillige dyrereddere hentede kattene, var det tydeligt, at de ikke havde stået i skoven ret længe. Alle var tørre og rene, og der var ingen afføring i kasserne. Alle killingerne var rigtig søde og tamme, så vi er ikke i tvivl om, at de har haft et hjem, og det er virkelig uansvarligt at dumpe dem på den måde, siger Karina Fisker.
En del af kattene er allerede klar til at finde et nyt hjem, og Dyrenes Beskyttelse håber, at jyderne vil, tænker på dem, hvis familien skal udvides. På organisationens ni internater er der mange katte og killinger, som søger en ny familie.
Manglende mærkning og registrering forhindrer konsekvenser af dumping
Der er et klart behov for regulering af reglerne på området for katte. Seneste skridt på vejen er en egentlig bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav til hold af katte, men også her bør ambitionerne for kattenes velfærd være højere.
- Alle interessenter er enige om, at der skal stilles krav om obligatorisk mærkning og registrering af katte, som det er tilfældet i flere andre europæiske lande, og som vi kender det fra reglerne for ejere af hunde. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan give katten mere status og hæve velfærden betydeligt, siger Karina Fisker.
Hvis mærkningen og registrering havde været obligatorisk, havde det været muligt at finde ud af, hvem der ejede de 17 katte og killinger i skoven.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder



Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum