SOS International

Her fik danskerne brug for hjælp på sommerferien

Del

7.000 gange måtte danske rejsende søge hjælp hos SOS Internationals alarmcentral i sommeren 2023.

Sommeren 23 vil blive husket for hedebølger, skovbrande og oversvømmelser. Men det er ikke det ekstreme vejr, der har været den største årsag til, at danske rejsende har henvendt til SOS Internationals alarmcentral. 

Juli er højsæson for dårlig mave
Topscoreren over de mest udbredte sygdomme på ferien er maveinfektion – som af samme årsag har tilnavnet ”turistmave”.

- Vi ser mange, som bliver syge i maven på sommerferien sydpå, og det kan ødelægge en hel ferie, hvis ikke man får taget det i opløbet. Vi opfordrer altid til, at du har nummeret til alarmcentralen med på ferie og ringer hurtigst muligt for at komme i behandling, så en maveinfektion ikke udvikler sig mere end højest nødvendigt, siger Karin Tranberg, som er divisionsdirektør for Travelcare hos SOS International.

En anden typisk årsag til at komme til skade i sommerferien er forstuvede ankler, der typisk opstår, når man vrider om på foden i forbindelse med, at man traver rundt i løse sandaler eller klipklapper.

60 procent af alle oprettede sager i sommeren 2023 ligger i juli. Og allerflest skader skete i uge 28 – efterfulgt af henholdsvis uge 29 og 30.

Tyrkiet og de unge ligger i top
Langt de fleste sygdomme og skader skete under varmere himmelstrøg.

Tyrkiet var det land, som lå øverst i forhold til rejseassistance fra SOS International i sommeren 2023. Næsten hver femte skade opstod i Tyrkiet.

- Danskerne er generelt glade for at rejse til Tyrkiet. Du skal være opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker i Tyrkiet, og at det derfor er ekstra vigtigt at have styr på sin rejseforsikring, hvis man rejser til Tyrkiet, siger Karin Tranberg.

Et kig på de rejsende viser, at de unge fra 10 – 19 år og 20 – 29 år har været hårdt ramt, når det gælder sygdom og skader. Næsten hver tredje skade kom fra de aldersgrupper i sommeren 2023.

Tjek forsikringer hjemmefra
Det er en god idé, at du hjemmefra har styr på din rejseforsikring. SOS International opfordrer til, at man altid tegner en rejseforsikring som supplement til det blå kort, da flere ting ikke er dækket af det blå kort, for eksempel behandling på privatklinikker/hospitaler, som oftest ligger i turistområderne og ikke mindst hjemtransport, som ligeledes er en bekostelig affære at skulle betale selv. 

Her blev flest syge eller kom til skade:

  1. Tyrkiet (18 %)
  2. Spanien (14 %)
  3. Grækenland (12 %)
  4. Italien (9 %)
  5. USA (5 %)

 
Kilde: SOS International, periode: 1. juni – 21. august.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sygeplejerske holder hånd
Dårlig mave og forstuvede ankler er nogle af de typiske skader og sygdomme, danske turister rammes af på sommerferien. Foto: Unsplash
Download
Sommerferie
De unge ligger højt i statistikken over danskere, der bliver syge eller kommer til skade på ferien. Foto: Unsplash
Download

Links

SOS International

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance og vejhjælp. 

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. 

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum