Krigsmuseet

Efterårsferie på Krigsmuseet: Kom med i modstandsbevægelsen for en dag

Del

Tag børnene med på Krigsmuseet i efterårsferien. Jeres mission er at gå under jorden som hemmelige modstandsfolk og stoppe den tyske besættelsesmagt.

Det er midt om natten, og Danmark er henlagt i bælgravende mørke. Ikke en eneste lysstråle slipper ud fra de mange huse og lejligheder. Lyden af tyske soldaters fodtramp runger gennem de mørklagte gader.

Året er 1943, og Danmark er besat af Tyskland.

Men i mørket lister også andre personer rundt. Personer, der helst vil undgå at støde ind i de mange tyske soldater. De er nemlig med i modstandsbevægelsen og på vej til et møde, hvor de skal planlægge deres næste modstandsmission - en mission, der skal stoppe tyskerne og sørge for, at Danmark atter bliver frit.

Og de har brug for flere modige modstandsfolk, hvis missionen skal lykkes. Måske er det jer?

I efterårsferien kan store og små gæster på Krigsmuseet lære at blive modstandskæmpere – det kræver nemlig nogle helt særlige færdigheder, som for eksempel at kunne flygte fra det hemmelige, tyske politi. Eller knække koder med information om modstandsbevægelsens næste hemmelige mission.

Alt sammen vigtig viden i kampen for Danmarks frihed, hvor missionen bl.a. er at hjælpe de danske jøder med at flygte til Sverige.

Så tag en tur på Krigsmuseet og prøv kræfter med alt fra morsekodning og våbenhåndtering til at knække koder og male de allieredes flag.

Aktiviteten giver samtidig et indblik i Danmark under 2. Verdenskrig, og hvordan det har været at være en del af modstandsbevægelsen.

Praktisk info:
Dato: 16-22. oktober
Tidspunkt: 10-15 (sidste start kl. 14.15)
Målgruppe: 6-10 år
 

OBS: Børn skal være i følgeskab af en voksen

Billetten kan benyttes i hele Krigsmuseets åbningstid den pågældende dag billetten er købt til og inkluderer adgang til alle museets udstillinger. Sidste start er kl. 14:15

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye