Sweco og OJ Rådgivende Ingeniører går sammen og bliver markedsleder inden for byggeri

Del

Sweco Danmark har indgået en bindende aftale om køb af OJ Rådgivende Ingeniører. Med opkøbet øger Sweco antallet af specialister inden for byggeri og styrker sin landsdækkende position.

Til venstre Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører og Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark
Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører (t.v.) og Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark Sweco Sweco

Sweco Danmark fortsætter med at vokse og sætter nu yderligere tryk på sin forretning inden for byggeri med opkøbet af OJ Rådgivende Ingeniører, herunder OJ Brandrådgivning.

Med opkøbet øger Sweco antallet af specialister inden for byggeri til 855 og tilføjer nye lokalkontorer og vækstområder til virksomheden. Derved styrker Sweco markant forudsætningerne for at spille en central rolle som rådgiver på alle typer af byggeprojekter i hele landet uanset størrelse.

“Jeg glæder mig til at kunne byde 325 nye kollegaer velkommen. OJ Rådgivende Ingeniører er garant for kompetence og høj faglighed med en udpræget lokal forankring og stærke relationer til deres kunder. Sammen komplementerer vi hinanden utroligt godt både forretningsmæssigt, kulturelt og geografisk med et fælles ønske om at gøre to gode rådgivere til en endnu bedre samlet rådgiver med stor lokal nærhed til kunderne og projekterne,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark, og fortsætter:

“Det har været vigtigt for os, at begge parter tror på de langsigtede perspektiver af denne sammenlægning. Jeg er derfor glad for, at partnerne i OJ Rådgivende Ingeniører fortsætter i ledende roller for at videreudvikle vores fælles forretning.”

Flere muligheder sammen

OJ Rådgivende Ingeniører er en partnerdrevet virksomhed, der siden etableringen i 1946 har opbygget en position som én af landets toneangivende ingeniørvirksomheder med stærke kompetencer inden for de klassiske ingeniørdiscipliner og fokusområder som bl.a. bygherrerådgivning, energi- og indeklima, geo- og miljøteknik samt brandrådgivning til private og offentlige kunder.   

Hos OJ Rådgivende Ingeniører udtrykker partner og adm. direktør Brian Thyregaard Andreasen begejstring for at blive en del af Swecos integrerede rådgivningssetup og understøtte målsætningen om at være førende i Danmark med styrket lokal tilstedeværelse.

“Det har været vigtigt for os at finde en partner, som har samme tilgang som os selv, når det handler om at se værdien i at være til stede lokalt i de samme nærmiljøer som vores kunder. Den tilgang har vi praktiseret de sidste 77 år, og jeg er glad og stolt over, at vi nu sammen med Sweco kan bygge ovenpå med de nødvendige muskler, der gør os i stand til at tilbyde endnu flere muligheder til både vores medarbejdere og kunder,” siger Brian Thyregaard Andreasen, adm. direktør i OJ Rådgivende Ingeniører.

Han suppleres af Kenneth Thonsgaard, partner og forretningschef i OJ Rådgivende Ingeniører.

“Kompleksiteten i både nutidens og fremtidens udvikling af byggerier, byer og samfund stiller stadig større krav til branchens rådgivere, og det kræver såvel bredde som specialisering i vores organisation. De krav imødekommer vi bedst ved nu at forene vores kompetencer og være dén foretrukne lokale rådgiver, der kan løse alt fra de små opgaver til de største og mest komplekse projekter sammenhængende og gennemtænkt.”   

Købet forventes endeligt gennemført i løbet af 4. kvartal 2023, når myndighedsgodkendelserne foreligger. Indtil handlen er gennemført, fortsætter OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning som hidtil.

Om OJ Rådgivende Ingeniører

 • OJ Rådgivende Ingeniører er et af Danmarks største partnerejede rådgivende ingeniørfirmaer med fokus på byggeri og anlæg stiftet i 1946
 • Virksomheden tæller i dag 325 medarbejdere fordelt på ni kontorer samt flere projektkontorer. Medarbejderne er hovedsageligt ingeniører og specialister
 • OJ Rådgivende Ingeniører består af modervirksomheden OJ Rådgivende Ingeniører og dattervirksomheden OJ Brandrådgivning. Begge indgår i opkøbet
 • OJ Rådgivende Ingeniører beskæftiger sig med klassiske ingeniørdiscipliner inden for byggeri samt fagrådgivning inden for blandt andet bygherrerådgivning, brandrådgivning, miljø, geoteknik og commissioning
 • OJ Rådgivende Ingeniører arbejder tæt sammen med private og offentlige bygherrer om projekter af alle størrelser – lige fra alment boligbyggeri og institutioner til store, komplekse byggerier inden for erhverv og industri, laboratorier og sygehuse
 • OJ Rådgivende Ingeniører indgår i en række strategiske partnerskaber, herunder LIVA (CIVICA) samt Byggepartnerskabet &os (KAB)
 • OJ Rådgivende Ingeniører er ejet af ti partnere med Brian Andreasen i spidsen som CEO
 • OJ Rådgivende Ingeniørers omsætning var i 2021/2022 246,8 mio. kr.
 • OJ Rådgivende Ingeniører har kontorer i Aalborg, Aarhus, Horsens, Vejle, Billund, Sønderborg, Odense, Roskilde og København

Om Sweco Danmark

 • Sweco Danmark er en del af Sweco – Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed med over 21.000 medarbejdere i 13 lande og med projekter i mere end 70 lande verden over
 • Sweco Danmark har 1.500 medarbejdere fordelt på kontorer i Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Aarhus, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Odense, Holeby, Slagelse, Birkerød og København
 • I Sweco Danmark arbejder 530 specialister inden for byggeri
 • Sweco Danmark rådgiver om alle arkitekt- og ingeniøropgaver og leverer ofte projekterne som integreret rådgivning
 • CEO i Sweco Danmark er Dariush Rezai, og CFO er Jeppe Allert Madsen. De to udgør direktionen i Sweco Danmark
 • Sweco Danmarks omsætning var i 2022 1,5 mia. kr. med en overskudsgrad på 11,9%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fra venstre mod højre er det Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører og Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark.
Fra venstre er det Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører og Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark.
Download
Fra venstre er det Thomas Hansen, Tilbuds- og markedschef Øst i OJ Rådgivende Ingeniører, Jeppe Madsen, CFO Sweco Danmark, Fatime Dauti, Tegnestuechef København i OJ Rådgivende Ingeniører, Lars Bork Hansen, Direktør Byggeri Sweco Danmark, Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører, Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører.
Fra venstre er det Thomas Hansen, Tilbuds- og markedschef Øst i OJ Rådgivende Ingeniører, Jeppe Madsen, CFO Sweco Danmark, Fatime Dauti, Tegnestuechef København i OJ Rådgivende Ingeniører, Lars Bork Hansen, Direktør Byggeri Sweco Danmark, Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører, Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører.
Download
Fra venstre er det Jeppe Madsen, CFO Sweco Danmark, Lars Bork Hansen, Direktør Byggeri Sweco Danmark, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører, Thomas Hansen, Tilbuds- og markedschef Øst i OJ Rådgivende Ingeniører, Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark og Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører.
Fra venstre er det Jeppe Madsen, CFO Sweco Danmark, Lars Bork Hansen, Direktør Byggeri Sweco Danmark, Kenneth Thonsgaard, Forretningschef OJ Rådgivende Ingeniører, Thomas Hansen, Tilbuds- og markedschef Øst i OJ Rådgivende Ingeniører, Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark og Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører.
Download

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 21.000 arkitekter, ingeniører og andre eksperter, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 24 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.
www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye