Røde Kors

Herretøj hitter: Røde Kors Genbrug oplever stigning i salg af herretøj over hele landet

Del

Især i Midtjylland mærker Røde Kors-butikkerne den øgede interesse for at gøre gode genbrugsfund i kategorien herretøj

Røde Kors Genbrug mærker stigende interesse for herretøj. Foto: Nivikka Andersen/Røde Kors
Røde Kors Genbrug mærker stigende interesse for herretøj. Foto: Nivikka Andersen/Røde Kors Foto: Nivikka Andersen/Røde Kors

Brugt tøj er blevet en eftertragtet varekategori, og særligt i et område af Røde Kors’ genbrugsbutikker kan den øgede popularitet mærkes.  

”Vi kan i øjeblikket se en stigning på 20% i salget af vores herretøj, hvis man sammenligner med samme periode sidste år”, fortæller Tina Donnerborg, som er chef for Røde Kors Genbrug. 

Det er især i Hovedstaden og i Midtjylland, at den øgede interesse for herretøj kan mærkes. I København er salget steget med over 25%, mens der i Midtjylland blev handlet 28% mere herregenbrugstøj sammenlignet med samme periode sidste år. På Sjælland går det ikke helt så stærkt: Her er salget af herretøj i Røde Kors-butikkerne steget med 15,5%.  

”Men der er ingen tvivl om, at denne kategori for alvor er blevet populær – heldigvis, for vi skal have rykket en langt større del af vores forbrug over på genbrug til gavn for klimaet, og tendensen her viser, at vi er på rette vej,” siger Tina Donnerborg.  

Efterlyser donationer 
Stigningen i salget af varer i herretøjskategorien betyder også, at der hurtigt bliver lavvande på hylderne, og den øgede efterspørgsel dermed bliver svær at imødekomme. Derfor efterlyser chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg, flere donationer i kategorien: 

”Historisk set har vi altid fået doneret mere dame- end herretøj, og det er da også stadig dametøj, vi sælger mest af. Men vi oplever, at det herretøj, vi har til salg, simpelthen ryger hurtigere end tidligere. For at kunne holde med efterspørgslen, opfordrer vi derfor til, at flere vil donere især herretøj, som ikke længere bruges, men som sagtens kan bruges af andre. Det er virkelig populært.” 

Også populært i webshoppen 
Også i Røde Kors Genbrugs’ nye webshop er herretøjet populært. Her udgør kategorien 10% af det tøj, der er til salg. 

Samlet set oplevede Røde Kors Genbrug sidste år rekord i omsætning: I alt omsatte Røde Kors’ 251 genbrugsbutikker for 281 mio. kr., hvilket et er en stigning på 27 % fra året før og sikrede et overskud på 100 mio. kr.  

Omsætningen fra Røde Kors’ genbrugssalg går til nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i Danmark og ude i verden. 

Læs mere på rodekors.dk/genbrug 

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Unikt julefællesskab vender tilbage: Her opstår hjerterum mellem værter og gæster, der ikke kender hinanden i forvejen21.11.2023 11:49:49 CET | Pressemeddelelse

Julen, og særligt juleaften, er en af de hyggeligste tider på året. Det er dog ikke alle, som forbinder julen med hygge, fællesskab og familietid - måske fordi man sidder ufrivilligt alene eller trænger til nye traditioner. Derfor har Røde Kors og Boblberg igen i år gjort det muligt at bringe mennesker sammen i julen via Julevenner.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum