Cepos

Ny CEPOS-analyse: Private daginstitutioner øger brugertilfredsheden

Del

Ny CEPOS-analyse viser, hvilke faktorer der er afgørende for forældres tilfredshed med kommunale daginstitutioner

Karsten Bo Larsen. Foto: Jakob Melgaard
Karsten Bo Larsen. Foto: Jakob Melgaard Jakob Melgaard

En ny analyse fra CEPOS kaster nyt lys over forældres tilfredshed med kommunale daginstitutioner i Danmark.

Analysen viser, at en højere andel af børn, der går i private daginstitutioner, har en positiv indvirkning på forældrenes tilfredshed med de kommunale daginstitutioner. Desuden spiller faktorer som pædagoguddannelse og sygefravær blandt personalet en afgørende rolle for forældres vurdering af daginstitutionerne.

"Den positive effekt af private daginstitutioner på forældretilfredsheden i de kommunale daginstitutioner kan skyldes, at utilfredse forældre har mulighed for at vælge et privat alternativ. Derudover kan den positive effekt også skyldes, at konkurrencen presser de kommunale institutioner til at blive bedre for ikke at blive valgt fra," siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Mens politikere og faglige organisationer ofte fokuserer på normeringer som vejen til bedre børnepasning, viser analysen, at andre personalemæssige faktorer og forældrenes mulighed for at vælge private daginstitutioner spiller en mere central rolle.

”For at øge forældretilfredsheden bør politikere overveje at fokusere mindre på normeringer og mere på medarbejdernes kvalifikationer og trivsel samt forældrenes mulighed for alternativer til kommunale daginstitutioner," siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Forskningschef Karsten Bo Larsen kan kontaktes på 41 22 04 76 for uddybende kommentarer.

Læs analysen her.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum