Fredensborg Kommune

Ambitionerne for kommunens udvikling fastholdes

Del

Byrådets 27 medlemmer har indgået budgetforlig

Alle partier i byrådet og dermed alle 27 medlemmer af byrådet har indgået budgetforlig. 

Borgmester Thomas Lykke Pedersen glæder sig over, at alle er med: ”Jeg vil gerne takke for konstruktive forhandlinger og er stolt af at kunne sige, at ambitionerne for kommunens udvikling fastholdes.

Kommunens økonomi er grundlæggende sund. Den ordinære gæld er afviklet i 2023 og der er penge i kassen og strukturelt overskud på driften til at finansiere investeringer i den fortsatte udvikling af kommunen. Kommunen tiltrækker fortsat nye borgere og oplever i disse år en markant boligudvikling”, siger Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

”Med med de nationale rammer for kommunernes økonomi og et markant udgiftspres på de specialiserede socialområder har det alligevel været en bunden opgave for byrådet at finde besparelser og omprioriteringer i dette års budget. Derfor er der desværre også i budgettet vedtaget enkelte takstforhøjelser og en række anlægsprojekter har måttet udskydes.

Men budgettet indeholder også en række gode nyheder, hvoraf jeg især vil fremhæve fire:

  1. Kernevelfærden på de 3 store velfærdsområder; ældre, børn og skole friholdes for besparelser. Børneområdet tilføres 1,7 mio. kr. årligt.
  2. Budgettet til de af kommunens borgere, der har det største behov for støtte og hjælp, løftes med 180 mio. kr. over budgetperioden. Det gælder specialundervisning og de specialiserede børne- og voksenområder.
  3. Det høje ambitionsniveau for byggeriet af Nivå Bymidte fastholdes på trods af de stigende byggepriser. Budgettet hertil øges med 250 mio. kr. så der ikke bliver behov for at gå på kompromis med kvaliteten. Prisen har desværre været at opstarten af byggeriet udsættes et lille år.
  4. Der sættes mere end 20 mio. kr. ekstra af til forenings- og fritidsfaciliteter.”


Budgetforliget kan i sin helhed ses på www.fredensborg.dk/budget

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum