1.000 børn og voksne besøgte Regionshospitalet Randers til Åbent Hospital
Søndag d. 3. september slog Regionshospitalet Randers dørene op til Åbent Hospital, hvor omkring 1.000 børn og voksne besøgte hospitalet – og de havde taget bamser i massevis med.

Der var noget at opleve for alle aldre, da Regionshospitalet Randers søndag d. 3. september bød indenfor til Åbent Hospital.
I løbet af de tre timer, arrangementer varede, slog omkring 1.000 børn og voksne vejen forbi, og de havde følgeskab af et utal af bamser og andre krammedyr, som blev tilset og behandlet i Bamseklinikken, der var én af de mange ting, man kunne opleve på dagen.
- Det er simpelthen fantastisk, at så mange mennesker vælger at besøge os. Vi har haft gæster i alle aldre, og flere var afsted med børn, forældre og bedsteforældre. Det er en rigtig god måde at vise offentligheden, hvad vi arbejder med hver eneste dag, siger lægefaglig direktør Lone Winther Jensen.
Bamseklinik og flæskestegssyning
Flere af hospitalets afdelinger bød ind med oplevelser for både store og små. Blandt andet kunne man prøve at sy i en flæskesteg for at se, om man måske går rundt med en kirurg i maven.
Det var også muligt at komme på rundvisning i Patientkøkkenet og i de skjulte gange i kælderen under stuerne. Og så kunne man blandt andet komme ind i en ambulance, lære om fødsler, se hvordan en intensivstue er indrettet og blive klogere på, hvordan det er at være indlagt på en medicinsk stue.
Man kunne også lære om, hvordan hospitalet arbejder med bæredygtighed og Den Digitale Forløbsguide, som er et værktøj, vi bruger til at kommunikere med patienterne for at hjælpe dem bedst muligt med blandt andet at forberede sig til operationer og genoptræne efter operationer.

Se, prøve og mærke
Nogle af dem, som havde taget turen på hospitalet denne søndag, var Amalie Rasmussen og sønnen Elton og Louise Bülow med datteren Alberte.
- Elton kan i forvejen rigtig godt lide ambulancer, så den er han glad for at se. Generelt er det fedt, at man kan se, prøve og mærke en hel masse, fortalte Amalie Rasmussen, mens sønnen løb over til den blåt blinkende ambulance.
- Det har også været spændende at få et indblik i, hvad de forskellige afdelinger laver, tilføjede Louise Bülow.
Nøgleord
Kontakter
Janni Ord LundagerKommunikationschefRegionshospitalet Randers
Tlf:20 52 13 70janlua@rm.dkJesper KrogshaveKommunikationsmedarbejderRegionshospitalet Randers
Tlf:23 28 37 59jeskrh@rm.dkBilleder














Regionshospitalet Randers
Regionshospitalet Randers er akuthospital for Kronjylland og Djursland og dækker dermed den nordøstlige del af Region Midtjylland. I hospitalets område er der ca. 215.000 indbyggere. Hospitalet har ca. 200.000 behandlinger årligt og beskæftiger hvad der svarer til ca. 1.900 fuldtidsansatte.
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Nyt værktøj beskriver den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed28.4.2025 12:51:43 CEST | Pressemeddelelse
Lene Holst Andersen har som en del af sit ph.d.-projekt på Regionshospitalet Randers udviklet et støtteværktøj, der beskriver, hvordan læger afvikler den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed.
Fortsat høj patienttilfredshed på Regionshospitalet Randers13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Patienter og fødende, der er indlagt eller har en aftale på Regionshospitalet Randers, er generelt tilfredse med den behandling, de får på hospitalet. Særligt hos patienter, der bliver undersøgt i Røntgen og Skanning, er tilfredsheden høj.
Regionshospitalet Randers skal fremover lave endnu flere nye knæ og hofter4.3.2025 08:29:15 CET | Pressemeddelelse
For at imødekomme stigende efterspørgsel og ventelister investerer Regionshospitalet Randers i at kunne lave endnu flere nye knæ og hofter fremover.
Unikt uddannelseskoncept styrker samarbejdet på operationsstuen19.2.2025 07:12:00 CET | Pressemeddelelse
Regionshospitalet Randers har udviklet et nyt uddannelseskoncept, hvor simulationstræningen ikke fokuserer på de faglige kompetencer, men udelukkende på det gode teamsamarbejde på operationsstuen – til gavn for både medarbejdere og patienter.
Ny, stor EU-bevilling skal bidrage til at få flere udsatte borgere med i kræftscreeningsprogram13.2.2025 06:40:00 CET | Pressemeddelelse
UNICCA - Universitetsklinik for Kræftscreening har, som en del af et større EU-projekt, fået bevilliget 6,7 mio. kr., der skal bruges i arbejdet med at få elimineret livmoderhalskræft hos udsatte grupper i høj risiko.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum