Flot 2. plads til Vejen i DI’s måling af erhvervsvenlighed

Del

Vejen Kommunen blev i 2022 kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune af DI. I år bliver det til en 2. plads for Vejen i DI’s undersøgelse.

- Vejen har god grund til at være stolt af det flotte resultat – trods en minimal tilbagegang. Rigtig mange kommuner arbejder virkeligt hårdt på at forbedre forholdene for de lokale virksomheder, så der er stor fokus på at være bedst til erhvervsvenlighed. Det er vi selvfølgelig rigtigt glade for i DI.

- Man kan jo næsten ikke tillade sig at være utilfreds med en 2. plads i en landsdækkende undersøgelse af erhvervsvenlighed, men det er lidt ærgerligt for Vejen, at de ikke kan fastholde den flotte 1. plads fra sidste år. Jeg synes faktisk at de kan være stolte i Vejen Kommune over at blive nr. 2. Det viser, at det er en kommune, der virkelig gør noget helt konkret, når de siger at de vil være erhvervsvenlige, siger formand for DI Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiasen, koncernchef i Claus Sørensen Gruppen.

Kommunerne bliver målt på 10 forskellige kategorier, som alle er vigtige for de lokale virksomheder.

Vejen bliver nr. 1 når de lokale virksomheder bliver spurgt om deres tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed. Det er faktisk en fremgang fra sidste år, hvor kommunen blev nr. 2 i den kategori.

Men Vejen går til gengæld lidt tilbage i nogle af de andre kategorier.

- Vi kan bl.a. se, at virksomhederne giver kommunen lidt dårligere karakter i forhold til samarbejdet med jobcentret, og i forhold til kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft.

- Mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og derfor er det et område, som virksomhederne har stor opmærksomhed på i disse år, siger Jesper Toft Mathiasen.

Virksomhederne placerer jobcentrets samarbejde på en 11. plads i år. Det er en mindre tilbagegang i forhold til 2022 hvor jobcentret fik en 5. plads. I forhold til kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft falder Vejen Kommune fra en 1. til en 14. plads.

- Det er de små ændringer, der afgør topplaceringen i sådanne undersøgelser. F.eks. kan vi også se, at virksomhederne vurderer kommunens sagsbehandling af sygedagpengesager lidt dårligere i år end sidste år. Vi kan også se, at virksomhederne i år lægger større vægt på medarbejdernes mulighed for at benytte kollektiv transport, end de gjorde i undersøgelsen sidst år.

Sagsbehandlingen af sygedagpengesager får en placering som nr. 8 af virksomhederne. I 2022 blev det til en 4. plads.

Virksomhederne placerer Vejen Kommune som nr.75, når det gælder medarbejdernes mulighed for at benytte kollektiv transport for at komme på arbejde. I 2022 blev det til en placering som nr. 40.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere information kontakt chefkonsulent i DI, Morten Karlsbjerg, tlf. 29 17 94 40 eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 23 28 49 12

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye