Randers Kommune opnår en mindre fremgang

Del

Samlet er det blevet til en mindre fremgang på fem pladser til en 64. plads for Randers Kommunes placering i DI’s undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed i forhold til sidste år. Dermed ligger kommunen dog stadig i den nedre tredjedel af erhvervsvenlige kommuner. Og derfor er der fortsat plads til forbedring, mener formanden for DI Randers-Norddjurs

Der er ikke sket de store forskydninger for Randers Kommune i året DI’s undersøgelse af erhvervsvenligheden. Det største fald er sket i kategorien ”Digitale rammer” fra en 50. plads sidste år til en 73. plads i år. Kategorien handler om, hvor mange der har adgang til bredbåndsdækning, 5G-dækning, hvor god kommunen er til at sikre gode digitale rammer.

- Det er jo godt, at Randers Kommune denne gang samlet set går lidt frem. Men ambitionerne bør være større. Heldigvis går kommunen frem i flere af kategorierne på nær i Digitale rammer. Jeg kan kun håbe på, at det på den længere bane betyder, at kommune vil løfte sig yderligere i de kommende år, siger formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup. Han er til daglig adm. direktør for Prodan A/S.

Et mindre fald er også sket i kategorien ”Brug af private leverandører” fra en 79. plads til en 83. plads. Den handler om, at en attraktiv erhvervskommune er åben for at lade private leverandører byde på kommunale opgaver, hvilket kan være med til at sikre øget effektivitet og højne kvaliteten. Og når private virksomheder udfører opgaver for kommunen, er det vigtigt med en god udbudsproces.

- Det er en yderst uheldig udvikling for Randers i den kategori. For sidste år var der i forvejen tale om en tilbagegang på hele 49 pladser. Her kunne jeg i år godt have håbet på en i det mindste blot lille fremgang. Måske kunne kommunen sætte sig nogle mål på det her område? Vi stiller gerne op til dialog om det, siger Per Hastrup.

Også lyspunkter

Heldigvis byder Lokal Erhvervsvenlighed 2023 også på lyspunkter for Randers Kommune. Dels er der en fremgang i kategorien ”Infrastruktur og transport” fra en 73. plads sidste år til en 55. plads i år. Det er den kategori, der handler om at have et godt kommunalt vejnet og en velfungerende kollektiv trafik.

Også i kategorien ”Uddannelse” er der en fremgang – her på 11 pladser til en 35 plads. Kategorien handler om kommunens evne til at uddanne fremtidige lokale medarbejdere med de rette kompetencer samt til at motivere de unge til at uddanne sig blandt andet gennem kendskab til virksomhederne.

Sidst men ikke mindst er der også en fremgang i kategorien ”Sagsbehandling”, der handler om kommunens sagsbehandling inden for byggesager, miljøsager og sygedagpengesager. Her er kommunen gået 18. pladser frem til 53. plads.

- Det er dejligt, når kommunen præsterer bedre på det her område. For når en virksomhed henvender sig til kommunen og skal have behandlet en sag, er det vigtigt med en hurtig, effektiv og kompetent sagsbehandling, siger Per Hastrup

Fakta om Lokal Erhvervsvenlighed 2023

DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk DI udarbejder en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf: 2949 4606 eller chefkonsulent Lars Bøgeskov, mail: larb@di.dk, tlf: 2236 3138

Følg pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Passioneret ny-udlært industritekniker fejret med pris30.5.2023 12:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Han er ekstrem passioneret for faget industriteknik, spåntagning og automatisering. Og han er en, der gerne deler ud af din viden og erfaring i forhold til andre lærlinge og til kolleger i det hele taget. Det er nogle af stikordene for industritekniker Stefan Ydeman Jensen hos Nymark & Fogh Teknik ApS i Grenaa, som tog sin uddannelse samme sted. Også den del er gået så godt og med topkarakter, at han nu modtager Lærlingeprisen 2023 for DI Randers-Norddjurs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye