Transportministeriet

400 millioner kroner ekstra til kollektiv transport

Del

Regeringen vil med næste års finanslov afsætte 400 millioner kroner ekstra til den kollektive transport.

Den kollektive transport uden for de store byer er udfordret. Færre passagerer presser økonomien, og mange steder i landet betyder det færre afgange, der igen giver færre passagerer. 

Regeringen har nedsat et ekspertudvalg, der skal se på nye løsninger for den kollektive transport i særligt de dele af landet, hvor bussen langt fra er fyldt. Nu er regeringen så også klar med 400 millioner kroner ekstra over de næste fire år som en ekstra håndsrækning til den kollektive transport. 

Regeringen vil senere tage stilling til den konkrete udmøntning af de ekstra 400 millioner kroner. Pengene kan blandt andet bruges til at implementere ideer fra ekspertudvalget, når udvalgets anbefalinger foreligger. Midlerne giver også mulighed for initiativer på kortere sigt.

- Vi har brug for at tænke helt nyt, og derfor har jeg også store forventninger til ekspertudvalget. Med de ekstra 400 millioner kroner er der luft til at skubbe på udviklingen i den kollektive transport. Man skal også uden for de større byer kunne komme rundt uden kørekort, siger transportminister Thomas Danielsen.

De regionale trafikselskaber har i år fået udmøntet 140 millioner kroner i ekstraordinært tilskud. Samtidig er det aftalt i økonomiaftalerne at hæve deres kassekredit med i alt 600 millioner kroner.

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye