Røde Kors’ generalsekretær besøger gymnasier i Aarhus
Røde Kors’ generalsekretær besøger Marselisborg Gymnasium, Risskov Gymnasium og Aarhus Katedralskole for at fortælle om organisationens arbejde og landsindsamlingen den 1. oktober.

Søndag den 1. oktober går frivillige over hele landet på gaden for at samle ind til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde. Blandt de frivillige er tusindvis af gymnasieelever, som lige nu forbereder sig til dagen. Det gælder også eleverne på de aarhusianske gymnasier.
Derfor besøger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, eleverne på Marselisborg Gymnasium, Risskov Gymnasium og Aarhus Katedralskole, hvor fem af eleverne er gymnasieambassadører for Røde Kors-indsamlingen, for at fortælle om organisationens arbejde og vise sin taknemmelighed.
”Jeg glæder mig helt fantastisk meget til at komme ud på landets gymnasier, møde engagerede unge og give dem et indblik i Røde Kors og verdens store udfordringer. Krige, naturkatastrofer og klimakrise. Men også plante en smule håb om, at vi alle kan være med til at gøre verden lidt bedre. Og forhåbentlig inspirere en masse elever til at samle ind for Røde Kors den 1. oktober,” siger Anders Ladekarl.
Fra Malawi til Marselisborg
Under sit besøg på gymnasierne vil generalsekretæren blandt andet fortælle om unge Røde Kors-frivillige i Malawi, som tager deres land på ryggen i en tid, hvor Malawi mærker konsekvenserne af klimakrisen.
Forinden sin gymnasieturné har Anders Ladekarl nemlig besøgt nogle af initiativerne i landet. Initiativer, der er med til at styrke befolkningens mulighed for at håndtere katastrofer og styrke unge frivilligledere.
Malawi har de seneste år oplevet flere voldsomme oversvømmelser. Hundredtusindvis af mennesker har måtte flygte fra deres hjem. Røde Kors udvikler og implementerer blandt andet et varslingssystem, der i god tid kan advare befolkningen mod oversvømmelser, så de kan finde i sikkerhed, inden den rammer.
Gymnasieelever samler ind
Danmarks gymnasier har siden 2008 bidraget stort til Røde Kors’ årlige indsamling. Sidste år var 102 gymnasier en del af den såkaldte ’gymnasieindsamling’, hvor 341 unge ambassadører engagerede deres medstuderende. Gymnasieeleverne er blandt dem, der viser allerstærkest fremmøde.
Udover indsatsen i Malawi går pengene i år blandt andet til ukrainske børnefamilier, som mærker krigens rædsler, såvel som katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand og akut lægehjælp.
I Danmark går pengene til blandt andet udsatte familie, der kæmper med svære livssituationer og en trængt økonomi. Mange børn oplever at stå udenfor fællesskabet, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter og ferieminder. Dem hjælper Røde Kors ind i fællesskabet.
En frivillig samler typisk 1.000 kroner ind. For 1.000 kroner kan Røde Kors hjælpe med:
- Livsreddende mad til 12 underernærede børn i en måned.
- Varme nødhjælpstæpper til 20 børn og voksne på flugt.
- Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned.
- Et års støtte til et barn i en udsat familie i Danmark.
- En feriedag på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark.
Nøgleord
Kontakter
Medierne er meget velkomne til at deltage, når Anders Ladekarl besøger gymnasierne. Han er på Marselisborg Gymnasium klokken 10:30 den 4. september, på Risskov Gymnasium klokken 12:30 den 4. september og Aarhus Katedralskole kl. 12:45 og 13:45 den 5. september. Det vil være muligt at tale med både Anders og en af Røde Kors’ lokale gymnasieambassadører på Aarhus Katedralskole.
Hvis I vil dække et besøg, så kontakt Røde Kors pressetelefon på tlf. 3529 9699 eller kommunikationskonsulent Kasper Bøgsted Kristensen på tlf. 2399 5490 eller mail kakri@rodekors.dk.
Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse
Tlf:3529 9699Kasper Bøgsted KristensenKommunikationskonsulentKommunikation
Tlf:2399 5490kakri@rodekors.dkBilleder

Om Røde Kors
Røde Kors er altid til stede
Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.
192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.
Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.
Følg pressemeddelelser fra Røde Kors
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Røde Kors
Røde Kors’ genbrugswebshop fylder to år: Her kan alt sælges29.4.2025 13:18:04 CEST | Pressemeddelelse
Røde Kors Genbrugs kunder handler helt anderledes online end i fysiske genbrugsbutikker og kører gerne langt efter de unikke fund
Én måned efter kæmpe-jordskælv er 200.000 mennesker fordrevet fra deres hjem28.4.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Myanmar: Én måned efter voldsomt jordskælv er den humanitære situation kritisk
Kun kontormøbler: Indret din virksomhed med genbrug fra ny Røde Kors-butik i Hjallerup31.3.2025 10:29:00 CEST | Pressemeddelelse
Røde Kors har åbnet landets første genbrugsbutik udelukkende med kontormøbler i Hjallerup i Nordjylland
Kokkeelever laver 2-retters menu ud af råvarerne fra nødhjælpskasser24.3.2025 13:20:36 CET | Pressemeddelelse
Madens betydning i nødhjælpsarbejde sættes i fokus, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen sammensætter en fine-dining menu med udgangspunkt i indholdet af nødhjælpskasser. Projektet er gjort muligt med midler fra Danida og sat i søen af Ungdomsbureauet gennem Verdensmål i Hænderne i et samarbejde med Røde Kors og Hotel- og Restaurantskolen
Røde Kors: De medicinske faciliteter i Gaza er presset til det yderste20.3.2025 11:56:00 CET | Pressemeddelelse
”Når antallet af ambulancer er nede på 50%, og der mangler både medicin og udstyr, er det klart, at det bliver mere og mere vanskeligt at sikre at vi kan redde liv,” siger katastrofechef i Røde Kors, Peter Schultz. Mangel på brændstof betyder, at Palæstinensisk Røde Halvmåne kun kan bruge 23 af deres 53 ambulancer. Med tirsdagens bombardement blev ambulancerne sendt ud over hele Gaza – så brændstoflagrene er nu svundet yderligere ind. Samtidig betyder blokaden af nødhjælp, at sundhedsklinikker og hospitaler er ved at løbe tør for både medicin og medicinsk udstyr, fortæller Peter Schultz. ”Vores kollegaer i Palæstinensisk Røde Halvmåne har arbejdet under vanskelige forhold de seneste 16 måneder. Den nuværende situation med en total blokade af nødhjælp til Gaza har presset dem helt i bund – selvom de knokler for at hjælpe.” Røde Kors’ katastrofechef, Peter Schultz, er i dag i Amman, Jordan. Kontakt kommunikationskonsulent Emilie Amstrup ved interviewforespørgsler på +45 31444146
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum