Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Arkitekterne guider: 10 tips til den rette belægning

Del
 

Smalle, brede, mørke og lyse. Belægninger fås i et utal af varianter, og der er derfor mange overvejelser, som du skal gøre dig, hvis du skal have ny belægning i din indkørsel, foran hoveddøren, på terrassen eller i haven. De mange muligheder kan gøre det svært at vælge en belægning, der både er praktisk og samtidig passer til husets arkitektur. Læs med her, hvor arkitekterne fra Danske BoligArkitekter guider dig med tips og giver inspiration til den helt rigtige belægning.

Af: Pernille Hjorth   foto: Danske BoligArkitekter

 

Oversize

De overdimensionerede fliser støbt i beton giver terrassen og gårdrummet mellem længerne i huset tegnet af arkitekt Niels Christoffersen et minimalistisk og stramt udtryk. De lige linjer passer godt til linjerne i facaden ligesom de grå betonflader går fint i spænd med det simple tag i zink uden udhæng. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Fliser er vejen frem

Brug fliser til at markere hovedindgangen og vejen ind til dit hus. Det virker opfordrende til at komme på besøg og viser tydeligt, hvor hoveddøren er. Du kan fx gøre som arkitekt Allan Lorenzen og lægge fliserne med mellemrum i et hav af perlesten. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Original 30ér stil

Teglbelægningen matcher husets gedigne facade og med velvalgte detaljer som betontrædesten og tegl lagt på forskellige leder, står den nye belægning godt til det gamle hus fra 30'erne renoveret af arkitekt Allan Lorenzen. Se flere billeder fra projektet hos Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Stuen flyder ud i haven

I tilbygningen her har arkitekt Tom Mose brugt samme belægning inde og ude. Foldedørene i hjørnet fuldender fornemmelse af en stue, der smelter sømløst sammen med terrassen. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Brug linjerne fra huset

Kopier linjerne fra dit hus, når du skal indrette din forhave. Det har arkitekt Lars Bo Poulsen gjort her, hvor facadens stramme og lige linjer går igen i belægningen - næsten som hvis det spejlede sig. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Få fodfæste på græsplænen

I denne haven har landskabsarkitekt Britta Dalsgaard skabt en grøn, frodig oase ved hjælp af mange mindre rum og forløb. En træterrasse i hårdttræ omkranser huset og bagerst i haven inviterer et nyt muret hjørne med loungemøbler til hygge og afslapning. Se mere fra den fantastiske have hos Danske BoligArkitekter.

  1. Store fliser giver ro
    Store ensartede flader med få fuger virker rolige.  Og med færre fuger, er der mindre ukrudt at tage op. Til gengæld kommer store fliser lettere til at knække og vippe, ligesom regnvand ikke så let kan trænge ned i jorden. Få evt. specialstøbt nogle store betonfliser, du kan bruge i indkørslen og på terrassen. Det ser superflot ud og er en unik og minimalistisk løsning.
  1. Små fliser giver bevægelse og intimitet
    Små fliser deler arealet op i mindre dele. Samtidig har du mulighed for at lave nogle vilde mønstre, der med linjer og cirkler kan skabe dynamik og bevægelse. Modsat store fliser, vil regnvand have masser af fuger, det kan trænge ned igennem.
  1. Natursten holder længere end betonfliser
    Natursten har et smukt og unikt spil i overfladen og kan holde til både regn, frost og blæst. Modsat betonsten, patinerer de nemlig med skønhed. Til gengæld er de markant dyrere end fliser af beton, ligesom de er sværere at rydde sne på.
  1. Miks sten i størrelser og materialer
    Du behøver hverken holder dig til én størrelse sten eller ét materiale. Miks på kryds og tværs, som du har lyst til og skab et unikt udtryk i haven og foran huset.
  1. Mørke sten er eksklusive, men varme
    En belægning af mørke sten ser eksklusiv ud og holder sig visuelt rene i længere tid end lyse, hvor man hurtigt kan se skidt og snavs. Til gengæld er de varme at gå på om sommeren, når du bevæger dig ud på dem med bare tæer.
  1. Anvend linjer fra husets arkitektur
    En god måde at få belægningen til at passe til dit hus er ved at kopiere dets linjer. Bor du i et minimalistisk, moderne hus med lige linjer, bør du derfor også lægge en belægning i lige linjer med sten i et enkelt design.
  1. Brug belægningen aktivt
    Din belægning er ikke bare nogle sten, du kan gå på. De kan også skabe rum, bestemme, hvor du kigger hen og føre dine ben mod hoveddøren eller forbi blomsterbedet og en særlig krog i haven. Tænk derfor nøje over designet på din belægning og brug det aktivt.
  1. Lad dig inspirere af indendørstendenser
    Fliser og klinker lagt i dekorative mønstre på gulvet har længe været moderne indenfor. Lad dig inspirere af mønstrene her som sildeben, harlequin og hexagon og brug dem udenfor for et anderledes udtryk.
  1. Bind inde og ude sammen
    Lægger du den samme belægning indenfor som udenfor, får du bundet inde og ude sammen på en elegant måde. Lad højden på gulve og belægning være den samme og indsæt store skydedøre mellem rummene, så inde og ude kan flyde fuldstændig sammen til ét stort rum.
  1. Spørg en fagmand om hjælp
    Er du gør det selv-typen er belægning muligvis en opgave, du tænker selv at kaste dig over. Men skal du have belagt et stort areal, bør du kontakte en fagmand, da puslespillet der her skal gå op, er omfattende.

Fakta om Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekters primære opgave er at oplyse om, hvad arkitekter kan bidrage med i forbindelse med større byggeprojekter. Vi skaber kontakt mellem boligejere og kompetente arkitekter, der kan give rådgivning både før og under byggeprocessen.
Arkitekterne er ikke ansat hos Danske BoligArkitekter, men driver deres egne selvstændige virksomheder over hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de er medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder, som siden 2012 har drevet Danske BoligArkitekter som en non-profit-ordning sammen med Videncentret Bolius.
Danske BoligArkitekters ’Trendguide 2020’ kan downloades på www.dbark.dk

Billeder

Information om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Nørregade 49
1165 København K

4455 6300

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye