Direktør Mads Kähler Holst fylder 50 år

Del

Moesgaard Museums direktør, Mads Kähler Holst, fylder onsdag 30. august 50 år

Direktør Mads Kähler Holst, Moesgaard Museum, fylder 50 år den 30. august
Direktør Mads Kähler Holst, Moesgaard Museum, fylder 50 år den 30. august Pressefoto Moesgaard Museum

Mads Kähler Holst har siden 2016 stået i spidsen for Moesgaard Museum, hvor han overtog direktørposten godt to år efter indvielsen af den nye udstillingsbygning. Han fik dermed ansvaret for at få museet til at fungere i de nye rammer og lægge en linje for museets aktiviteter og udstillinger.

Direktørens tilknytning til Moesgaard går dog længere tilbage for Mads Kähler Holst er uddannet i forhistorisk arkæologi fra Aarhus Universitet. Studietiden foregik derfor også på Moesgaard, hvor de studerende på arkæologistudiet stadig undervises i lokaler på herregården.

I årene efter studierne stod Mads Kähler Holst for et stort projekt om bronzealderens gravhøje, som ledte til udgravningen af den fredede gravhøj Skelhøj ved Kongeåen og en række internationale samarbejder på tværs af Europe. Han havde fra 2008-2014 ansvaret for de arkæologiske udgravninger i Nationalmuseets store Jellingprojekt, hvor Harald Blåtands kongsgård blev undersøgt, og fra 2012-2018 ledede han udforskningen af Alken Enge ved Skanderborg, hvor en hel hærstyrke på flere hundrede mænd var blevet nedkæmpet og smidt i en sø omkring Kristi fødsel.

Mads Kähler Holst blev i 2010 en del af Moesgaard Museums ledergruppe og fra 2014 varetog han en delt lederstilling dels som leder af museets arkæologiske afdeling og dels som professor MSO (med særlige opgaver) på arkæologi på Aarhus Universitet.

Mads Kähler Holsts vision for Moesgaard er at være det museum i Danmark, hvor man som gæst præsenteres for de store verdenshistoriske fortællinger. Samtidig har det også været et mål, at museets mange faglige ekspertiser inden for udstillinger og forskning i endnu højere grad bliver brugt af andre museer i både Danmark og udlandet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Direktør Mads Kähler Holst, Moesgaard Museum, fylder 50 år onsdag 30. august
Direktør Mads Kähler Holst, Moesgaard Museum, fylder 50 år onsdag 30. august
Download

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye