Ny Varmepumpepulje åbner for ansøgninger i midten af september
12. september kan boligejere ansøge Energistyrelsens nye Varmepumpepulje om tilskud til konvertering til en varmepumpe. Puljen skal bidrage til at fremme den grønne omstilling og gavne forsyningssikkerheden.
12. september bliver det muligt for landets boligejere at søge tilskud til at udskifte deres nuværende varmekilde med en både billigere og mere miljøvenlig løsning: Varmepumpen.
Varmepumpepuljen har baggrund i Energiaftalen fra 2018. Formålet er at bidrage til omstillingen af varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Puljen skal tilskynde konverteringer fra blandt andet olie- og gasfyr til varmepumper uden for områder, der er besluttet eller potentielt bliver udlagt til fjernvarme.
Der er afsat i 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.
Hav tålmodighed
Ved tidligere tilskudspuljer har der været udfordringer med IT-systemet. Energistyrelsen har derfor udviklet og indført en række konkrete tiltag, der skal være med til at sikre større kapacitet. Blandt andet en ny ansøgningsplatform, som samtidig letter både ansøgningsproces og sagsbehandling for langt de fleste. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer.
Det er en klar prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser. Energistyrelsen opfordrer derfor ansøgere til at væbne sig med tålmodighed.
Forbered ansøgningen – det betaler sig
Forud for ansøgning er det vigtigt først og fremmest at undersøge, om man er berettiget til at modtage tilskud. Bor man eksempelvis i et område, hvor der er eller kommer fjernvarme, kan man ikke modtage tilskud til en varmepumpe.
På SparEnergi kan man læse mere om kravene for tilskud, hvordan ansøgningsprocessen fungerer, og hvilken dokumentation der skal bruges i selve ansøgningsprocessen.
Når der åbnes for ansøgninger
Der bliver åbnet for ansøgninger om tilskud til en varmepumpe den 12. september klokken 10. Ansøgere kan logge ind på platformen en time før puljeåbningen og være i et venteværelse. Det vil sige klokken 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når ansøgningsplatformen åbner klokken 10. Hvis du går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får du tildelt en plads bagerst i køen.
Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer. På den måde får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.
På åbningsdagen og de følgende dage har Energistyrelsens Rådgivningstjeneste udvidede åbningstider fra klokken 8 til 20. Du kan holde dig opdateret via SparEnergi.dk’s nyhedsbrev og løbende på Sparenergi.dk.
Om Varmepumpepuljen
- Varmepumpepuljen udspringer af Energiaftalen fra 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, understøtte den grønne omstilling hos boligejere og derudover gavne forsyningssikkerheden i Danmark.
- Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.
- I 2023 kan borgere få et ensartet tilskud fra Varmepumpepuljen til individuel varmeforsyning, uanset husets størrelse. Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner til væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).
- Der er afsat 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.
Kontakter
Pressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:33 95 08 00Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Den supplerende undersøgelse af Energistyrelsens VVM-praksis for godkendelser af olie- og gasaktiviteter er færdiggjort4.9.2024 11:05:14 CEST | Nyhed
Kammeradvokatens supplerende undersøgelse af Energistyrelsens VVM-praksis for anlæg i Nordsøen og Østersøen i 1988-2022 finder de samme typer fejl som den første rapport fra 2023 om eneretsbevillingen.
EUDP: Innovative energiprojekter søger om milliardbeløb4.9.2024 10:14:14 CEST | Pressemeddelelse
Der er overvældende stor interesse i støtte til nye grønne energiprojekter. Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram har netop modtaget hele 96 ansøgninger om tilskud til udvikling og demonstration af nye energiteknologiske løsninger. De 96 projekter har sammenlagt søgt om mere end en milliard kroner.
Vil din virksomhed udføre energi- og klimasyn?3.9.2024 10:58:28 CEST | Nyhed
Nu kan der søges om at blive godkendt som energi- og klimasynsudførende virksomhed. Hjemmesiden for den nye godkendelsesordning er åbnet. Energistyrelsen og Teknologisk Institut oplyser nærmere på informationsmøde på Teknologisk Institut i Taastrup, torsdag 5. september.
Energistyrelsen opdaterer forventningerne til gas- og olieproduktionen i de kommende år2.9.2024 10:06:33 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen offentliggør en ny ressourceopgørelse og prognose for olie- og gasproduktionen. Forventningerne til olieproduktionen er stort set uændret for de næste fem år, mens gasproduktionen er opskrevet med tre procent. Den forventede olie- og gasproduktion i 2024 er desuden reduceret på grund af en forsinket opstart af Tyra.
Høring af Analyseforudsætninger til Energinet 202430.8.2024 11:46:22 CEST | Nyhed
Energistyrelsen sender ”Analyseforudsætninger til Energinet 2024” i høring med henblik på endelig offentliggørelse forventeligt den 9. oktober 2024. Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 19. september 2024.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum