Nye skove vinder indpas med brede klimasamarbejder i kommuner
Plantning af Folkeskove og andre skovtyper er i Danmark i fremgang, takket være bredt samarbejde mellem kommunale og private aktører. Skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network møder pt. stigende interesse fra kommuner, borgere, virksomheder og private lodsejere, med ønske om involvering i at fremme skovrejsningen i Danmark. Netværket nødvendigt for at omsætte interessen til handling kommer klimaet, biodiversiteten og fremtidige generationer til gode.
Kommuner
Nye tiltag tages i brug for plantning af flere Folkeskove. Kommuner, der ønsker et samarbejde for skovrejsning i deres område, inviterer f.eks. borgere, vandværker, virksomheder og private lodsejere med i processen. Dette ved møder, hvor der informeres om hvordan borgere og virksomheder kan donere træer, samt indledende info til private lodsejere og vandværker, som overvejer at ligge jord til formålet.
Private lodsejere
Antallet af lodsejere, der vil ligge jord til rejsning af skov på deres arealer er stigende. Ofte har ønsket været der, men manglende indsigt i hvad det kræver, har afholdt mange fra at gå videre. Via Growing Trees Networks samarbejde med skoventreprenøren Naturplant, indledes et muligt samarbejde med et video-kald, hvor lodsejer informeres om processen fra vurdering af sin jord til tilplantning af skov. Umiddelbart efter kommer Naturplant ud og møder lodsejeren og tilser jorden. Naturplant, står for de nødvendige tilladelser, design af skoven i samarbejde med lodsejeren og selve anlæggelse af den nye skov. Når samarbejdsaftalen er indgået, kan skoven tilplantes med tilskud fra Miljøstyrelsen eller via et større sponsortilskud via Growing Trees Network.
Overskuelig proces
Det stigende grønne engagement arbejder Growing Trees Network for at imødekomme på overskuelig og enkel vis for alle. Det brede samarbejde koordineres, så den kortest mulige vej fra donation til skovrejsning skabes for borgere, virksomheder, kommuner og private lodsejere.
Virksomheder eller borgere, der ønsker at plante skov kan sponsorere træer i forskelligt omfang. Man kan være med fra få træer og op til flere hektar. Der tilplantes på arealer fra 1,5 hektar med 4.000 træer pr. hektar og der kan doneres til tre forskellige typer skov:
Folkeskov: Plantes på enten offentlig eller privat jord. Lodsejer involveres i designfasen. CO2 optaget samt fremtidig skovdrift tilkommer lodsejer.
Biodiversitetsskov: Plantes på privat jord. Udelukkende hjemmehørende arter med fokus på at styrke biodiversiteten og områdets dyre- og planteliv. Lodsejeren kan vælge, hvor stort et areal der ønskes til selvsåede træer.
Klimaskov: Plantes på privat jord. Fokus på rejsning af træarter, der binder særligt meget CO2 (op til 15 tons/CO2/år). Lodsejer involveres i designfase og tilkommer fremtidig skovdrift. CO2 optaget tilkommer donerende virksomheder.
Hvor der plantes over grundvandsmagasiner, er skovene med til at beskytte rent drikkevand i fremtiden. Fælles for skovtyperne er, at de pålægges fredsskovsstatus, som sikrer skovene i fremtiden.
Nøgleord
Kontakter
Lars Heiselberg Vang JensenDirektør & Formand for GTN Foundation
Tlf:40 15 35 94lars@growingtrees.dkBilleder
Links
Om Growing Trees Network
Skovrejsnings NGOén Growing Trees Network har siden 2013 via koncept Folkeskoven.dk arbejdet for, at danskerne kan plante mere skov for klimaet, bevarelse af rent drikkevand, samt hjælp til biodiversiteten med nye levesteder for dyr og planter på offentlige og private jorde i DK.
Det sker ved at danske virksomheder, fonde og privatpersoner hjælper med at løfte i flok!
Ved at donere træerne til de nye skove inklusiv udgiften til 2 års intensivt renhold som sikrer at skovene overlever.
Folkeskovene og andre skovtyper plantes på kommunale jorde, på jorde Naturstyrelsen ejer, kirkers jorde, skole jorde, vandværkers jorde samt på private lodsejeres jorde.
Pt. er plantet 126 Folkeskove i Danmark, og arbejdet og danskernes donationer bidrager også til rejsning af skove i udlandet, hvor træplantningen ydermere bistår lokalbefolkningens livsbetingelser, i Afrika, Bolivia og i Amazonas regnskoven i Ecuador.
Følg pressemeddelelser fra Growing Trees Network
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Growing Trees Network
Dansk kistefabrik har på 10 år hjulpet ny skov svarende til 73 fodboldbaner!24.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Deres svenske og norske kollegaer Fredahl Rydéns og Trostrud Freno fulgte trop i 2020 og har siden da suppleret med et areal ny skov på henholdsvis 35 og 25 fodboldbaner. Disse impo-nerende indsatser startede ved at den danske kistefabrik Tommerup Heilskov beliggende i Glamsbjerg på Fyn i 2014 begyndte at plante et træ pr. kiste leveret.
Den grønne trepart risikerer at spænde ben for privat kapital til skovrejsning10.10.2024 07:17:47 CEST | Pressemeddelelse
Ikke kun i Danmark, men i hele EU, er privat kapital en nødvendighed for at nå de ambitiøse skovrejsningsmål der er blevet sat henimod 2050. EU-kommissionen understreger i deres strategi vigtigheden i at inddrage privat kapital for at lykkes. Uden den kommer det til at gå for langsomt.
Anebjerg Skov er vokset med en fjerdedel og med et helt særligt udsigtspunkt: Deltag i indvielsen13.9.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Tag kikkerten og din havespade med: Lørdag d. 21. september indvies den nye Folkeskov en del af Anebjerg Skov ved Skanderborg. Kom og oplev et nyt storslået udsigtspunkt, når vi fejrer, at Anebjerg Skov er vokset med 54,5 hektar. Det sker med taler, sang, hygge og håndplantning af træer.
Skamby får den første Folkeskov på Nordfyn.5.9.2024 06:26:33 CEST | Pressemeddelelse
Nordfyns Kommune har indgået en aftale med skovrejsnings-NGO‘en Growing Trees Network. Det er en samarbejdsaftale, som gør det muligt at rejse donationer til etableringen af 3,3 hektar Folkeskov i Skamby.
Moder Jords Dag fejres i en ny del af Greve Folkeskov18.4.2024 12:00:49 CEST | Pressemeddelelse
Tag familie og venner med når vi indvier Greve Folkeskov på Moder Jords Dag mandag d. 22. april kl. 16 – 17.30
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum