Aarhus Festuge

Borgmester stiller til start i unikt Festugeløb

Del

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, deltager søndag, når helt særligt arkitekturløb igennem flere af byens pejlemærker for første gang afholdes under Aarhus Festuge. 

Få personer i Aarhus kender formentlig byen ligeså godt som byens borgmester, Jacob Bundsgaard. Søndag aften er der dog god mulighed for, at borgmesteren forelsker sig i sin by på ny.

Her vil Jacob Bundsgaard nemlig sammen med mange hundrede deltagere begive sig ud på den unikke rute til DAC Arkitekturløb, der for første gang kommer til Aarhus i anledning af Aarhus Festuge 2023.

Løbsrute igennem Rådhuset
DAC Arkitekturløb er en særlig blanding af motionsløb og arkitektonisk udforskning. Konceptet har allerede gået sin sejrsgang i København og Aalborg, hvor deltagere fra ind- og udland har bevæget sig gennem smukke bypassager og anerkendte pejlmærker, som normalt er lukkede for løbende gæster.

Løbet i Aarhus er ingen undtagelse med en hhv. 5 og 10 kilometer rute, hvor man kommer til at løbe eller gå forbi og ikke mindst igennem bl.a. Aarhus Teater, Retsbygningen, Dokk1, Bruuns Galleri, Turbinehallen, Den Gamle By og borgmesterens hjemmebane på Rådhuset foruden flere af de store internationale lysværker under årets Festuge.

"Løbet tager os forbi nogle af de skønneste steder i Aarhus – og den fineste arkitektur, som rigtig mange kender og elsker. Det er en oplagt chance for at møde sin by på en ny måde. For vores mange nye studerende og andre med ny adresse i Aarhus, rummer løbet en invitation til et nyt fællesskab og en anderledes guide til byen. Vi ses til en unik løbetur!”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

DAC Arkitekturløb – Aarhus falder sammen Bilfri Søndag, hvor flere af byens veje er spærret af for trafik. Rammerne er med andre ord helt ideele for en anderledes og øjenåbende oplevelse af Smilets By. Selv for en borgmester.

Info om DAC Arkitekturløb under Aarhus Festuge 2023

  • Se ruterne og læs mere om hele programmet her: https://www.aarhusfestuge.dk/arrangementer/dac-arkitekturlob-i-aarhus
  • Det er stadig muligt at købe løbsnummer gennem:https://www.sportstiming.dk/event/12657
  • Løbet starter kl. 19.30 fra Festugens Bypark. Der er ingen tidtagning til DAC Arkitekturløb.
  • Efter planen skal DAC Arkitekturløb finde sted under Aarhus Festuge de næste tre år frem.
  • DAC Arkitekturløb – Aarhus arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Festuge, Dansk Arkitektur Center (DAC) og idrætsforeningen Aarhus 1900 Atletik & Løb

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Ruten kommer forbi Botanisk Have
Ruten kommer forbi Botanisk Have
Download
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Download
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Download
Kort over 5 kilometer ruten.
Kort over 5 kilometer ruten.
Download
Kort over 10 kilometer ruten.
Kort over 10 kilometer ruten.
Download
Download
Jacob Bundsgaard
Jacob Bundsgaard
Download

Links

Om Aarhus Festuge

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye