DIN Forsyning

DIN Forsyning lukker for småt brændbart på genbrugspladser i Varde Kommune

Del

Sammen med kunderne vil forsyningsselskabet reducere mængden af affald, der bliver brændt med 25%

Containerne med ’Småt brændbart’ på de fem genbrugspladser i Varde Kommune indeholder anselige mængder af affald, som kan genbruges eller genanvendes og ikke burde brændes. Det drejer sig især om direkte genbrug, rent papir og pap, træ, plast og tekstiler. Derfor har DIN Forsyning besluttet at sløjfe containerne til ’Småt brændbart’. Det gælder fra d. 28. august.

”Vi brænder simpelthen alt for meget, der kunne have været genanvendt eller genbrugt direkte af nogle andre”, fortæller Søren Laulund, der er næstformand i DIN Forsyning. ”Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud og fjerner containerne til småt brændbart helt fra genbrugspladserne. Formålet er at få vores kunder til at overveje en ekstra gang, om der er noget, der kan genanvendes eller bruges direkte af nogen andre. Så alt rent papir, pap, træ, plast og tekstil skal sorteres fra. Og så oplever vi, at der er temmelig meget direkte genbrug, der ryger til forbrænding. Det er alt fra dyrt fiskegrej over stort set nye tasker til fine skateboards. Det bliver man altså virkelig ærgerlig over. Når så alt det genanvendelige er sorteret fra, har vi en ny container til ’Rest efter sortering’. Men det skal tages bogstaveligt, at det udelukkende er resten efter sortering i alle de genanvendelige affaldstyper”.

Kundernes indsats skal sikre, at en større mængde ressourcer holdes i kredsløb: ”Papir kan fx genanvendes op til syv gange, så det vil vi langt hellere end at brænde det af og samtidig bruge store ressourcer på at producere nyt papir”, siger Søren Laulund.


Nye containere på genbrugspladserne

Med lukningen af containerne til ’småt brændbart’ følger et par nye containere. Den førnævnte ’Rest efter sortering’ er den ene, mens en helt ny affaldstype – tekstilaffald – gør sit indtog på genbrugspladserne i Varde.

Tekstilaffald er alle former for tekstiler, der ikke kan genbruges direkte. Det kan være hullede sokker eller slidte underbukser. Det kan være tøj med en plet fra mad eller vin, man ikke kan fjerne, udtjente håndklæder, gardiner, tæpper, viskestykker eller duge.

”Tidligere har tekstilaffald fyldt 5% af ’småt brændbart’, så det bliver altså til virkelig store mængder, der i stedet kunne blive til isolering, bilsæder, møbelhynder, klude eller nyt tøj”, forklarer planlægger Jens Stræde Bondesen.

Hjælp til ekstra sortering

Forandringerne på genbrugspladserne i Nørre Nebel, Oksbøl, Varde, Vrenderup og Ølgod bliver hjulpet på vej af ekstra mandskab:
”Vi skal hjælpes ad i bestræbelserne på at genanvende mere og brænde mindre. Derfor har vi ekstra mandskab på genbrugspladserne i en uge ad gangen. Kunderne vil blive mødt af et sorteringsbord, hvor vores dygtige genbrugsvejledere vil hjælpe dem med at sortere i de affaldstyper, som ikke bør brændes. Og vi vil altid gerne hjælpe, men jo mere kunden har sorteret hjemmefra, jo bedre. Derfor har vi nu også fået lagt kort over de fem genbrugspladser på vores hjemmeside, så man nemt kan overskue, i hvilken rækkefølge affaldstyperne står på de enkelte pladser. Det gør det nemmere at sortere hjemmefra og pakke bil eller anhænger”, slutter Jens Stræde Bondesen.

Kontakter

Billeder

Om DIN Forsyning

DIN Forsyning er et af Danmarks største multiforsyningsselskaber. Forsyningsselskabet leverer  varme og rent vand og håndterer spildevand for tusindvis af kunder i Esbjerg og Varde kommuner. I Varde Kommune står DIN Forsyning for affald og genbrug.

Følg pressemeddelelser fra DIN Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DIN Forsyning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye