DI: Milliardbeløb til iværksættere er et stort skridt fremad

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov varsler en større investering for at styrke den danske iværksætterkultur. Regeringsgrundlagets 300 mio. kr. er således nu øget til 1,5 mia. kr. frem mod 2027, skriver Berlingske torsdag.

DI's chef for iværksætteri Sine Linderstrøm. Foto: Sif Meincke
DI's chef for iværksætteri Sine Linderstrøm. Foto: Sif Meincke

Og det er enormt positivt, vurderer DI’s fagchef for iværksætteri, Sine Linderstrøm.

- Det er nødvendigt, hvis vi skal sikre, at Danmark bliver et af de bedste lande, at starte og udvikle virksomhed i. Det kræver, at det også bliver prioriteret økonomisk, siger hun.

Hun har flere forslag til, hvordan hjælpen skrues bedst sammen. DI præsenterede i foråret et iværksætterudspil med 14 konkrete forslag som inspiration til politikerne.

- Der er nu endnu flere af de vigtige initiativer, der kan blive realiseret. Det er vi naturligvis enormt glade for – ikke mindst på de mange seje danske iværksætteres vegne.

Sænk aktie- og kapitalbeskatning

Blandt disse forslag fremhæver hun, at det er nødvendigt, at det bliver mere attraktivt at investere i iværksættervirksomheder. Derfor bør der først og fremmest være fokus på at sænke aktie- og kapitalbeskatningen samt løser problemet med lagerbeskatning ved børsnoteringer.

Desuden er det vigtigt, at det bliver nemmere at tildele medarbejderaktier, og at diversiteten i iværksættermiljøet bliver styrket.

- Det er også vigtigt, at politikerne fastsætter et klart mål for iværksætterstrategien. Vi foreslår konkret et mål om 1.000 nye vækstiværksættere om året i 2030. Det vil få os tilbage på niveauet fra før finanskrisen, siger Sine Linderstrøm.

Ifølge Berlingske Tidende vil fordelingen af beløbet indgå i regeringens iværksætterstrategi, der lægges frem senere i år.

- Vi er et lille land og en åben økonomi, og vi klarer os kun i fremtiden, hvis vi skaber de rigtige rammer til morgendagens virksomheder, siger Morten Bødskov til avisen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: storstilet plan for at styrke Danmarks maritime forsvar21.5.2024 08:10:22 CEST | Pressemeddelelse

Danmark kan i det store hele bygge skibe selv, men det kræver en ambitiøs satsning for at styrke det maritime forsvar. Sådan lyder anbefalingerne fra det nationale partnerskab på det maritime områder med deltagelse af regeringen, erhvervsorganisationer, fagforeninger og universiteter. Derfor anbefales det at udvide skibsbygningskapaciteten herhjemme markant. Landets største erhvervsorganisation betegner det som en storstilet plan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye