Autoparts24 ApS

Brugte biler er et hit: Stort fald i antallet af biler, der bliver skrottet i Danmark

Del

De seneste år er der sket en markant nedgang i antallet af biler, der bliver skrottet herhjemme. Og selvom økonomi spiller en rolle, skal svaret på det store fald findes flere steder, vurderer Troels Meier, der er direktør i Autoparts24. 

Hvis du går rundt med en oplevelse af, at der kører mange ældre biler rundt i trafikken, så er du ikke helt galt på den. 

De seneste år er der nemlig sket et voldsomt fald i antallet biler, der bliver skrottet hos en miljøgodkendt autoophugger herhjemme. 

Det viser tal fra Dansk Producentansvar, der fører statistik over skrottede biler i Danmark. 
Hvor der i 2019 blev skrottet godt 118.000 biler, lå tallet i 2022 på godt 80.000. 
En nedgang på over 30 procent på fire år. 

Og for at finde en forklaring på den store nedgang skal man finde svar flere steder, lyder vurderingen fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24. 

Han peger blandt andet på Covid, forsyningskrise og krigen i Ukraine som dele af forklaringen på, at så markant færre biler bliver skrottet. 
- De seneste år har verden oplevet en række store kriser, der på forskellige måder har påvirket både produktionen og salget af nye biler samt prisen på brugte biler. Og det har uden tvivl også gjort, at færre biler er blevet skrottet de seneste år, siger Troels Meier. 

De foreløbige tal for skrotninger i 2023 tyder på, der også i år vil blive skrottet markant færre biler end i årene forinden, men ifølge Autoparts24 direktør er det endnu for tidligt at erklære det hverken en positiv eller negativ udvikling. 
- På den korte bane er det positivt for miljøet, at biler i højere grad bliver repareret og får et fokus på den cirkulære økonomi, men på længere sigt vil der uden tvivl være biler, der både på grund af udledning af brændstof og sikkerhed vil have godt af at blive erstattet af nye modeller, siger Troels Meier.  

Antallet af skrottede biler:

2019: 118.334

2020: 103.788

2021: 97.991

2022: 80.387

Kilde: Dansk Producentansvar

Om Autoparts24

Autoparts24 er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele. Over 100 udvalgte autoophuggere over hele Europa sørger for, at vi altid har mere end fire millioner unikke reservedele på lager, der bliver leveret til private og professionelle på få dage. Til glæde for miljøet og økonomien.

Følg pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye