Nyt familienetværk åbner i Lemvig

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Lemvig, som holder opstartsfest torsdag den 14. september. Netværket er et partnerskab mellem Lemvig Bykirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Lemvig holder opstartsfest den 14. september 2023. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Lemvig holder opstartsfest den 14. september 2023. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom. 

Det er tanken bag Familienetværket Lemvig, som starter op torsdag den 14. september. Familienetværket er et gratis tilbud til sårbare familier og enlige og drives i partnerskab mellem Lemvig Bykirkes menighedspleje og Blå Kors Danmark.

Karin Juul Jensen er projektleder for det nye familienetværk i Lemvig. Hun har tidligere arbejdet med turisme i Destination Nordvestkysten og glæder sig nu til at skabe gode rammer for familierne.

"For mig personligt har det været en drøm at komme i gang. Vi vil gerne række ud til familier og bidrage til lokalsamfundet. Familienetværket er et sted, hvor man kan være en del af et meningsfuldt fællesskab og være sammen med andre. Vi oplever alle sammen svære situationer og kriser gennem livet, men det kan være svært at tackle dem, hvis man ikke har nogen at dele dem med," siger Karin Juul Jensen.

Fællesskab og hygge for børn og voksne 

Familienetværket mødes torsdage i ulige uger kl. 16.00-18.30 i Klippen, som ligger på adressen Østergade 5a i Lemvig - lige ved siden af brandstationen. 

Til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og også kreative aktiviteter for både børn og voksne. En gang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed. 

"Vi oplever allerede nu rigtig god opbakning til Familienetværket. Mange familier vil gerne være med. Det er ikke alle, som for eksempel har råd til at lave ting sammen i weekenderne. Det frirum eksisterer ikke. Det er det frirum, vi gerne vil give dem" siger projektleder Karin Juul Jensen.

Familienetværk i flere byer

I dag driver Blå Kors Danmark mere end 40 familienetværk i partnerskab med lokale kirker og en friskole. 

"Vi glæder os over det nye samarbejde med Lemvig Bykirke og muligheden for sammen at række ud til både familier og enlige i nærområdet. Familienetværket er en god indgang til fællesskab med andre familier og frivillige, samt mulighed for at få konkret hjælp til at håndtere hverdagens forskellige udfordringer", siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Morten Skov Mogensen.

Til opstartsfesten den 14. september vil der, udover fællesspisning med byg selv-burgere, også være hoppeborg fra Hop og Rul for børnene, bålhygge og underholdning med tryllekunstneren Tryllestøv.

Kontakter

Karin Juul Jensen, projektleder, Familienetværket Lemvig, tlf. 30 27 31 15 / 20 34 93 65

Billeder

Download
Karin Juul Jensen er projektleder for Familienetværket Lemvig.
Karin Juul Jensen er projektleder for Familienetværket Lemvig.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum