Vestforbrænding ser gode takter i regeringens CCS-udspil

Del

SVM-regeringen har i dag præsenteret et nyt CCS-udspil, som sætter retning for arbejdet med CO2-fangst frem mod 2030. Vestforbrænding hilser udspillet velkommen, da det er med til at skabe sikkerhed for arbejdet med CO2-fangst. Vestforbrændings direktør Steen Neuchs Vedel var med ved dagens lancering af udspillet og har disse kommentarer

”Vestforbrænding har deltaget i det første CCS-udbud, og der var mange knaster – både hvad angår regulering men også tidsplan. Jeg er meget glad for, at regeringen nu har lyttet til vores feedback, og at de – langt hen ad vejen - er kommet disse udfordringer til livs med dagens udspil. Jeg er særligt glad for, at man ændrer tidsplanen for puljerne, så det nu er langt mere sandsynligt, at de forventede reduktioner af udledning gennem CO2-fangst kan nås - og dermed at 2030 målsætningen kan nås. Så det er en god dag for klimaet i dag” siger Steen Neuchs Vedel.

Der er nu en klar anvist tidsplan for hvordan lagringslicenser og CCS-puljerne tildeles. Selvom det er godt, understreger Vestforbrændings direktør, at disse tidsplaner skal holde, hvis klimamålsætningerne skal kunne indfries.

”Det er fuldkommen afgørende, at den fremlagte tidsplan holder, og det vil jeg opfordre regeringen til at fokusere indgående på” siger Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel.

Arbejdet med CO2-fangst fortsætter ufortrødent hos Vestforbrænding, som stadig har en målsætning om at indfange al CO2 fra skorstenen inden 2030.

”Vi er klar, og vi er i aktuelt i dialog med branchen omkring rørlægning og lagringlicenser. Vi ser meget frem til arbejdet og vil løbende holde regering fast på deres udspil,” slutter Steen Neuchs Vedel.

Kontakter

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye