Vestforbrænding ser gode takter i regeringens CCS-udspil

Del

SVM-regeringen har i dag præsenteret et nyt CCS-udspil, som sætter retning for arbejdet med CO2-fangst frem mod 2030. Vestforbrænding hilser udspillet velkommen, da det er med til at skabe sikkerhed for arbejdet med CO2-fangst. Vestforbrændings direktør Steen Neuchs Vedel var med ved dagens lancering af udspillet og har disse kommentarer

”Vestforbrænding har deltaget i det første CCS-udbud, og der var mange knaster – både hvad angår regulering men også tidsplan. Jeg er meget glad for, at regeringen nu har lyttet til vores feedback, og at de – langt hen ad vejen - er kommet disse udfordringer til livs med dagens udspil. Jeg er særligt glad for, at man ændrer tidsplanen for puljerne, så det nu er langt mere sandsynligt, at de forventede reduktioner af udledning gennem CO2-fangst kan nås - og dermed at 2030 målsætningen kan nås. Så det er en god dag for klimaet i dag” siger Steen Neuchs Vedel.

Der er nu en klar anvist tidsplan for hvordan lagringslicenser og CCS-puljerne tildeles. Selvom det er godt, understreger Vestforbrændings direktør, at disse tidsplaner skal holde, hvis klimamålsætningerne skal kunne indfries.

”Det er fuldkommen afgørende, at den fremlagte tidsplan holder, og det vil jeg opfordre regeringen til at fokusere indgående på” siger Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel.

Arbejdet med CO2-fangst fortsætter ufortrødent hos Vestforbrænding, som stadig har en målsætning om at indfange al CO2 fra skorstenen inden 2030.

”Vi er klar, og vi er i aktuelt i dialog med branchen omkring rørlægning og lagringlicenser. Vi ser meget frem til arbejdet og vil løbende holde regering fast på deres udspil,” slutter Steen Neuchs Vedel.

Kontakter

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Analyser af sammenlægning mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme er på trapperne20.10.2023 09:12:00 CEST | Pressemeddelelse

Vestforbrænding og Farum Fjernvarme arbejder på at færdiggøre et beslutningsgrundlag for sammenlægning af de to selskaber. Sammenlægningen skal efter planerne sikre billigere fjernvarme og gøre det lettere at rulle mere fjernvarme ud til endnu flere borgere. Parterne har siden forårets årsmøde i Farum Fjernvarme arbejdet på en afklaring af, hvordan sammenlægningen skal finde sted. De sidste analyser er ved at være på plads, og et beslutningsgrundlag forventes forelagt de to selskaber i december.

Vestforbrænding: fjernvarmen er nu på vej til nye kunder6.10.2023 13:57:07 CEST | Pressemeddelelse

Det er en historisk dag for Vestforbrænding, som netop har skrevet under på kontrakter til 6,3 mia. kr. med entreprenørselskaberne Per Aarsleff A/S og M.J. Eriksson A/S. I første kvartal 2024 bliver første spadestik taget, og arbejdet med at udrulle klimavenlig fjernvarme i en række storkøbenhavnske kommuner vil dermed gå i gang. Der er tale om den første etape af flere i forbindelse med Vestforbrændings Varmeplan 2030, der samlet set skal sikre fjernvarme til 39.000 nye kunder.

Vestforbrænding: der bliver fjernvarme nok22.8.2023 10:09:08 CEST | Pressemeddelelse

Faldende affaldsmængder til forbrænding og mere til genanvendelse og genbrug. Det er kravet til at opnå et bedre klima. Men det betyder også lavere brændselsmængder til den fjernvarme, som Vestforbrænding leverer i dag, hvor godt 95 pct. er baseret på affald. Hos flere af Vestforbrændings fjernvarmekunder har det skabt bekymring, for hvor skal varmen komme fra, og vil der fortsat være høj forsyningssikkerhed og lave priser? Ja, lyder svaret fra Vestforbrændings distributionschef for fjernvarme, Søren Løgstrup Hansen, som sammen med kolleger samtidig står med Danmarks største udvidelse af fjernvarmenettet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum