Industriens Fond klar med stort tocifret millionbeløb til cybersikkerhed i virksomhedernes værdikæder
Med fem nye projekter og en bevilling på lige knap 40 mio.kr. styrker Industriens Fond nu danske virksomheders arbejde med gøre deres værdikæder cybersikre. Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.

Projekterne har alle fokus på at skabe ny, praktisk anvendelig viden til gavn for dansk erhvervsliv - både for virksomheder, der i forvejen arbejder med cybersikkerhed, og dem, der kun lige er kommet i gang.
-Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter – især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer. Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne - og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.
Forskellige projekter - fælles impact
-Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om hhv. cybersikkerhed og værdikæder bliver tænkt sammen og omsat til ny viden, som virksomhederne kan implemente. Den tværfaglighed bliver bragt i spil i projekterne “Cybersikkerhed og forretningskontinuitet” og “Cybersecurity of supply chains, siger Malene Stidsen.
To af projekterne tager udgangspunkt i hhv. robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet "Styrket Cybersecurity for SMV” med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt.
-Vi har lagt vægt på, at der er en god synergi mellem projekterne, og at de samtidig dækker forskellige målgrupper. Lige nu er der stor forskel på, hvor langt virksomhederne er i arbejdet med cybersikkerhed. Men uanset om man er en større eller mindre virksomhed, vil det kun blive vigtigere for konkurrenceevnen, at man har styr på cybersikkerhed - både inden for sin egen digitale matrikel og i værdikæderne, slutter Malene Stidsen.
Om de fem projekter:
Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet (8.530.428 kr.), bevillingsmodtager SDU
Cybersecurity of supply chains (5.348.392 kr.), bevillingsmodtager CBS
Cybersafe Robotics (10.160.795 kr.), bevillingsmodtager Odense Robotics
Cybersikre Fødevareværdikæder (8.165.409 kr.), bevillingsmodtager Food & Biocluster Denmark
Styrket Cybersecurity for SMV (6.991.950 kr.), bevillingsmodtager Erhvervshus Midtjylland
Nøgleord
Kontakter
Anders BrandtoftPresse- og kommunikationschef
Tlf:31 12 27 43ab@industriensfond.dkFølg pressemeddelelser fra Industriens Fond
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond
Nyt projekt sætter ecodesign og produktdata på SMV’ernes dagsorden9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder får nu mulighed for at styrke deres kompetencer og innovationskraft i takt med EU’s nye krav til ecodesign og digitale produktpas.
Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi8.5.2025 07:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet.
Ny undersøgelse: Social bæredygtighed er en nødvendighed for mange yngre medarbejdere10.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Diversitet og inklusion er i høj kurs blandt unge på det danske arbejdsmarked, viser ny undersøgelse fra Tænketanken EQUALIS og Industriens Fond. Et faktum, der stiller krav til arbejdsgiverne, hvis de vil rekruttere og fastholde unge talenter, siger adm. direktør i EQUALIS, Gine Maltha Kampmann.
Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med takeback-løsninger3.4.2025 09:50:39 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks produktionsklynge MADE og Industriens Fond sætter nu gang i udviklingen af værktøjet ’Takeback strategier’, som skal hjælpe virksomheder med at tage brugte produkter retur for at reparere og genanvende dem. Startskuddet lyder 26. maj, hvor MADE inviterer til læringsdag om cirkulær produktion.
Nu skal rustfrit stål ikke gensmeltes – men genbruges direkte fra skrotbunken27.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Alt for mange danske produktionsvirksomheder omsmelter rustfrit stål i udlandet. Det vil nyt projekt ændre på, så rustfrit stål i højere grad genbruges. Virksomheder som blandt andre Grundfos skal være med til at bane vejen for et gennembrud ved at udvikle nye metoder og konkrete råd til at overkomme de største barrierer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum