I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding blandt landets tre billigste på fjernvarme

Del

Vestforbrænding er igen i år blandt de billigste fjernvarmeselskaber i Nordsjælland og Hovedstaden.  Det viser Forsyningstilsynets nye prisstatistik, som opgør fjernvarmepriserne fra januar 2023 for et standardhus (130 kvm og 18,1 MWh).

Vestforbrændings varmepris for 2023 er 12.172 kr., og kun to selskaber ud af 33 i området er billigere; Brøndby fjernvarme og Greve Fjernvarme.  

”Vi har meget konkurrencedygtige fjernvarmepriser – og frem for alt priser, som vi historisk set har holdt stabilt lave. Det skyldes, at vores fjernvarme grundlæggende er baseret på forbrænding af restaffald," siger Søren Løgstrup Hansen, som er distributionschef for Grøn Fjernvarme og tilføjer, at Vestforbrænding fra juli 2023 sat prisen yderligere ned til 12.047 kr.  

Fortsat lave priser 

Frem til 2030 skal Vestforbrænding forsyne 30.000 nye kunder med fjernvarme, og derfor kan affald i fremtiden ikke alene dække varmebehovet. Men kunderne skal ikke være bekymrede understreger Søren Løgstrup Hansen:

"Vi er i fuld gang med at udbygge fjernvarmenettet og planlægger at supplere med andre klimavenlige energikilder, f.eks. geotermi og overskudsvarme fra virksomheder og spildevandsanlæg ved hjælp af varmepumper. Derfor skal fremtidige kunder ikke være bange for at komme til at fryse – eller for at varmeregningen bliver større".

Stor spredning på fjernvarmepriser 
​​​​​​​Der er i Forsyningstilsynets statisk stor spredning i varmepriserne fra de forskellige selskaber - helt fra 10.500 kr. til 40.700 kr. om året for opvarmning af et standardhus. Det skyldes at selskaberne bruger forskellige energikilder og navligt dem, der er baseret på gas, har oplevet store prisstigninger.  

Prisstatistikken er opgjort pr. januar 2023, og viser de anmeldte priser for 2023.  Median-prisen for de 33 selskaber i området er 18.871 kr. For alle selskaberne i Danmark (388 stk.) er den 18.526 kr.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding 2023 – et spændende og begivenhedsrigt år6.6.2024 16:38:40 CEST | Pressemeddelelse

Igen på vej mod nye mål har Vestforbrænding netop afholdt sin årlige generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen i sin årsberetning konstaterede, at trods et 2023 med udfordringer og meget store projekter, står Vestforbrænding fortsat rigtig godt rustet til fremtiden. Det er en fremtid, som blandt andet byder på fortsat udvidelse af fjernvarmenettet, fortsat arbejde med et CO2-fangstanlæg, et goddag til nye it-systemer og øget fokus på højere grad af genanvendelse.

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye