Aarhus Havn

Aarhus Havn modtager to militærskibe som led i logistikopgave

Del

Aarhus Havn er endnu en gang valgt som transithavn for værtsnationsstøtte til USA. Denne gang bliver det havnens hidtil største logistikoperation for det amerikanske militær.

1200 stk. militært materiel i form af køretøjer, udstyr og soldater. Det er, hvad der i de kommende uger befinder sig på Aarhus Havn, når de to amerikanske skibe, ARC Patriot og ARC Independence lægger til.

Efter en succesfuld logistikoperation i januar, hvor det amerikanske militær for første gang nogensinde benyttede Aarhus Havn som transithavn for værtsnationsstøtte, finder en ny operation nu sted – denne gang med dobbelt så meget materiel.

- Da vi i januar agerede transithavn for det amerikanske militær, var det første gang, vi prøvede kræfter med en opgave af den type. Det gik rigtig godt, og selvom der denne gang kommer noget mere materiel ind, så er vi klar med den nødvendige infrastruktur, og jeg sikker på, at vi ved fælles hjælp også kan løse denne vigtige opgave, siger Thomas Haber Borch, der er CEO hos Aarhus Havn.

Værtsnationsstøtte er en vigtig del af de opgaver, alle NATO-lande skal kunne løse. Køretøjerne og containerne skal med tog videre til Østeuropa som en planlagt rotation af amerikanske tropper.

- At Aarhus Havn endnu en gang bliver valgt til en opgave i denne kaliber viser, at havnen er helt afgørende, når det gælder den kritiske infrastruktur både i Danmark og Europa. Placeringen ved Østersøen betyder, at Danmark som NATO-land kan bidrage med at flytte materiel frem til der, hvor det gør en forskel, siger Thomas Haber Borch.

Dele af Aarhus Havn vil være lukket af under den militære logistikoperation, som gennemføres i tæt samarbejde med Østjyllands Politi, Søværnet, Hjemmeværnet og Forsvaret.

Der vil blive sendt en invitation til et pressearrangement på Aarhus Havn ud i den nærmeste fremtid.

Fakta om Aarhus Havn

  • Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn med godsomsætning på over 11 mio. tons (2022).
  • To tredjedele af alt containergods, der kommer til Danmark, sejler ind i Aarhus Havn.
  • Aarhus Havn er en central del af den internationale og nationale kritiske infrastruktur og kategoriseret som en såkaldt EU Coreport.
  • Aarhus Havn har en vanddybde på 14 meter og kan dermed servicere de største skibe.
  • Der er omkring 200 virksomheder på Aarhus Havn og samlet skaber aktiviteterne på havnen mere end 17.000 fuldtidsbeskæftigede i Danmark.

Kontakt

  • Anders Sass Meyer, kommunikationskonsulent, Aarhus Havn: 60 13 63 57

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Havn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye