Regionshospitalet Gødstrup

Godt gang i tilmeldingerne til Åbent Hospital i Gødstrup

Del

Søndag d. 3. september bliver der igen holdt Åbent Hospital i Gødstrup, men i år er det i et mindre og mere eksklusivt format.

Mange valgte at lægge vejen forbi det nyåbnede hospital i Gødstrup ved Åbent Hospital 2022.
Mange valgte at lægge vejen forbi det nyåbnede hospital i Gødstrup ved Åbent Hospital 2022. Søren Braad Andersen. Region Midt.

I 2019 var der over 7000 besøgende, og i 2022 var der ca. 2500 gæster til vores Åbent Hospital arrangement i Gødstrup. Men når Regionshospitalet Gødstrup i år slår dørene op til Åbent Hospital, bydes der kun 500 billetter ud.

Søndag d. 3. september holdes arrangementet nemlig efter et nyt og mere eksklusivt koncept, hvor kun 500 billetter bliver stillet gratis til rådighed.

Til gengæld får de heldige en helt særlig rundvisning "bag scenen" på det store nye hospital. Her får de lov at se en masse af de steder, hvor patienter og pårørende aldig kommer. 

Tag de gode vandresko på

Gæsterne til Åbent Hospital opfordres i år til at tage de gode vandresko på, for rundvisningen vil betyde gåture på en del af det ca. 150.000 m2 store hospital.

Gæsterne vil blandt andet få Servicebyen at se. Det er her både sterilcentralen, produktionskøkkenet og Hospitalsapoteket holder til. De vil også komme en tur ned i de lange kældergange og op på tekniketagen, der ligger på plan 3.

Vi forventer at rundvisningen vil vare ca. 90 minutter, men der er også rigtig meget at fortælle om teknikken og logistikken i det nybyggede hospital.

Det er blandt andet vores fuldautomatiske robot-trucks, AGV'ene, der kører mad og varer ud til alle afdelingerne. Det er senge-automaten og sengevaskeren, der sikrer, at der altid er en ren seng klar til patienten. Og det er rørpostsystemet, der sikrer hurtig levering af blodprøver og andre mindre genstande på tværs af hospitalet.

- Vi glæder os rigtig meget til at vise nogle af de steder frem "bag scenen", som patienter og pårørende aldrig ser, men som er helt essentielle for driften af vores nye højteknologiske hospital. Disse funktioner understøtter vores sundhedspersonale i deres arbejde, og er derfor uundværlige i patientbehandlingen, siger Henning Voss, konstitueret hospitalsdirektør.

Mød menneskene bag 

Det er dog ikke ren maskineri det hele. En række dedikerede ansatte står klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

Gæsterne kan blandt andet møde nogle af menneskerne bag vores epokegørende koncept for patientmad. I Sterilcentralen, hvor de mange kirurgiske instrumenter bliver rengjorte og steriliserede, står medarbejderen også dørene op og fortæller om det vigtige arbejde med at gøre skalpeller, tænger og meget mere klar til operationerne. 

Gæsterne vil også møde en række dygtige ansatte i driftsafdelingen, der viser og fortæller om arbejdet med at sikre at alle vitale dele i det store hus altid er i drift.

Book din billet i god tid 

For ikke at forstyrre driften af hospitalet, er der i år sat en begrænsning på antallet af billetter der gøres tilgængelige. 

Kun 500 pladser er budt ud fordelt på 20 rundvisningstidspunkter hen over dagen. Det er derfor nødvendigt med tilmelding via linket på hospitalets hjemmeside.

Er det noget for dig og din familie, nabo eller venner, så skynd dig at booke din billet. De tidligste rundvisninger på dagen er allerede udsolgt, men der er stadig gode muligheder for at booke sig på en af de lidt senere rundvisninger.

Nøgleord

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum