DI Digital: Medvind til it-uddannelser er godt nyt for den digitale udvikling

Del

Markant flere unge er blevet optaget på en it-uddannelse i år, og det vækker stor begejstring i erhvervslivet, der i årevis har manglet medarbejdere med en it-uddannelse.

Digitaliseringspolitisk chef Anders Holbak Espersen. Foto: Sif Meincke
Digitaliseringspolitisk chef Anders Holbak Espersen. Foto: Sif Meincke

I år er 6.951 nye studerende optaget på it-uddannelserne. Det er en stigning i forhold sidste år på 10 pct.

- Selvom det har blæst rigeligt denne sommer, er det godt nyt for den digitale udvikling, at der er medvind til it-uddannelserne i Danmark. Det er en virkelig glædelig udvikling, fordi der et stort behov for stærke it-kompetencer i erhvervslivet og samfundet i det hele taget, siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Akut mangel
Der er akut mangel på it-kompetencer i Danmark, som ifølge DI Digital ikke forsvinder fra den ene dag til den anden. F.eks. oplevede hele 79 pct. af it-virksomheder udfordringer med at rekruttere it-specialister I 2022 (DI beregning pba. Danmarks Statistik).

- Stigningen i optaget er et supervigtigt bidrag til, at vi kan få opfyldt behovet for it-kompetencer herhjemme. Men der vil også i årene, der kommer, fortsat være et efterslæb, som vi skal håndtere gennem en vedvarende indsats, siger Andreas Holbak Espersen.

Enorm interesse for AI
- At vi i år har set en mærkbar stigning i antallet af ansøgere til it-uddannelserne – og et deraf følgende øget optag - indikerer en stigende interesse og nysgerrighed fra de unge på IT-området. I den seneste tid har der været en enorm interesse i mulighederne med generative AI-modeller, og måske har denne hype været med til at gøre de unge nysgerrige og stimulere interessen for it. Og det er glædeligt, for det er netop udviklingen inden for f.eks. AI, som kalder på, at flere vælger en it-uddannelse, siger Andreas Holbak Espersen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

Danmark risikerer at gå glip af mikrochip-milliarder fra EU8.11.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

43 milliarder euro er den svimlende sum, som EU vil bruge på udvikling og produktion af avancerede mikrochip i Europa. Danmark kan få del i de mange penge, men det kræver, at regeringen sætter penge af til konkrete projekter om design og fremstilling af mikrochip. Det mener DI Digital, der er Dansk Industris branche for techvirksomheder, som nu kommer med fem konkrete forslag til projekter om mikrochip herhjemme.